Bankacılık, günümüzün en fazla gelişen ve ciddi oranda istihdam sağlayan iş kollarından biri olmayı başardı. İŞKUR üzerinden yayınlanan ilanlara göre, 8 farklı firma bankada istihdam edilmek üzere onlarca eleman alacağınız duyurdu. Farklı illerde, farklı bankalarda ve farklı pozisyonlarda istihdam edilecek olan personeller için alım şartları da farklılık gösteriyor.

Başvuru Şartları Nelerdir?

Bankacılık ve Sigortacılık Meslek Elemanı olarak Kamu ve Özel bankalar arasından alımların yapıldığı ilanlarda, onlarca personel alınacak. Farklı alanlarda istihdam edilecek olan personellerde aranan temel nitelikler ise; Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Bankacılık alanıyla ilgili üniversitelerin Ön Lisans veya Lisans bölümlerinden mezun olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak, erkek adaylar için askerliğini tamamlamış veya muaf olmak, kamu haklarından mahrum olmamak gibi temel şartlar aranırken; bazı ilanlarda tecrübe şartı da bulunmaktadır.. Belli bir süre bankacılık alanında çalışmış olmak, diğer adayların önüne geçmenizi sağlayacaktır.

İlanlara Nasıl Başvuru Yapabilirim?

Bankacılık ve Sigortacılık Meslek Elamanı ilanlarına başvuru yapabilmeniz için, İŞKUR E-Şube üzerinden yayınlanan duyurulara giriş yapmanız gerekmektedir. Üyeliğinizin olması ve iş arayışınızın aktif olmasının ardından, sizlerde ilgilendiğiniz ilanlara direkt olarak İŞKUR üzerinden başvuru yapabilir, mülakatlar gidebilirsiniz.

Başvurular Ne Zamana Kadar Sürecek?

An itibariyle aktif olan ilanların her birinde farklı bir bitiş tarihi bulunmaktadır. Net bir tarih olmamakla birlikte, Eylül ayı boyunca alımların sürmesi bekleniyor. Başvuracağınız ile ve pozisyona göre değişiklik gösteren ilan detaylarına ulaşarak, sizlerde bitiş tarihlerini öğrenebilirsiniz.