Kamu ve bağlı işletmeleri için memur personel alımları büyük ilgiyle takip ediliyor. Bu alımlar dışında ilgiyle takip edilen ilanların bir diğeri de banka memuru personel alım ilanlarıdır. Hem masabaşı iş olması, hem sosyal imkanlarının iyi olması hem de ücret politikası gibi nedenlerden dolayı banka personeli ilanları büyük ilgi görmektedir. Bu ilanlara başvuru yapan kişilerin maaşları merak edilmekte, banka memuru nasıl olunur soruları sorulmaktadır. Merak eden ziyaretçilerimiz için banka memuru maaşları ve işe alım süreçlerine değinmeye çalışacağız.

Bankada nasıl memur olunur? İlanlar nereden yayımlanır

Her bankanın kendi resmi web adresi üzerinde İnsan Kaynakları alanı bulunmaktadır. Buradan başvuruya açık pozisyonlar için personel alım duyurusu veya sınav duyurusu gerçekleştirilir. Banka tarafından sınav başvurusu alınan adaylar, sınava dahil edilirler. Yazılı ve sözlü sınavların ardından, sıralamada yukarıda yer alan adayların, belirtilen sayı kadar pozisyona yerleştirmeleri sağlanır.

Banka memuru maaşları ne kadar?

Banka memurlarının maaşları, başvuru yapılan pozisyona, kişinin deneyimine göre değişiklik gösterir. Elbette bu tutar, bankaya göre de farklılık gösterebilmektedir. Banka memuru alımları için başvuru yapılan, ilgi ve alakanın yüksek olduğu gişe personeli pozisyonundan bahsedecek olursak, bankalardaki maaş durumları 2450-3000 TL arasında değişiklik göstermektedir. Kişinin eğitim seviyesi, mesleki tecrübesi, yabancı dili, kendini ifade yeteneği, temsil becerileri, elde ettiği başarıları ve görev aldığı şubeye sağladığı faydalara göre bu rakam artış gösterebilmektedir.

Tüm banka memuru haberleri, alım ilanları ve çok daha fazlasından ilk siz haberdar olmak isterseniz isinolsa.com mobil uygulamalarımızı ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da takip etmek için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim