Ülkemizde birçok kişi tarafından tercih edilen mesleklerden biri de gişe görevlisi mesleği olup özellikle adaylar bankalar ve diğer kurumlarda görev alabilmektedir. Özellikle kamu kurumların veznelerinde ya da özel sektörde çalışma alanına sahip bu meslek grubunun en sık yer aldığı sektör ise bankacılıktır. Türkiye’de faaliyet gösteren Alternatif Bank’ın ilgili kariyer sitesinde açtığı ilanda gişe yetkilisi pozisyonunda alım gerçekleşecektir. Alımın detayları ve meslek grubunun maaş detayları ise haberin devamında yer alıyor.

Alternatif Bank Gişe Yetkilisi Alım Şartları

Türkiye’de İstanbul’da faaliyet gösteren bankanın İstanbul Avrupa Yakası’nda bulunan şubeleri için gişe yetkilisi alımı yapılacaktır. Buna göre ilgili ilana başvurmak isteyen adayların üniversitelerin ilgili ekonomi bölümlerinden mezun olmaları, şube ve operasyon alanında 2 yıl tecrübe sahibi, nakit, kasa ve ATM işlemlerini yapacak nitelikte olan, müşteri ilişkilerinde iyi olan ve iletişim becerisi yüksek olan adayların ilana başvurması istenmektedir. Adaylar pozisyonda tam zamanlı olarak görev alacak olup en az ön lisans mezunu olan adaylar başvuruda bulunacaktır.

Çalışma Şartları Nelerdir?

Bankaların gişelerinde görev alan ve gün içerisinde özellikle nakit, çek, senet, EFT, havale ve kasa işlemlerini gerçekleştiren kişilere gişe yetkilisi ya da gişe görevlisi ismi verilmektedir. Görevliler bu işlemler için gerekli kontrolleri yaparak, bu işlemleri hatasız bir şekilde gerçekleştirmektedir. Genellikle hafta sonları çalışmamakla birlikte hafta içi çalışma saatleri de 09:00 ile 16:40 arasında değişmektedir. Fakat bazı bankalarda esnek çalışma saati prensibi uygulanabilmektedir.

2019 Gişe Yetkilisi Maaşları

Gişe yetkilisi ya da görevlisi olarak istihdam edilen adaylar kamu ya da özel banka sektörlerinde çalışma olanağına sahipken aldıkları maaş da bankaya göre değişmektedir. 2019 yılı itibari ile aynı pozisyonda göre yapan bir gişe görevlisi en az 2.200 ₺ ile 3.500 ₺ arasında maaş almakta olup performans, tecrübe ve diğer etkenlere göre maaşlar artış gösterebilmektedir.

Editör: TE Bilisim