Türkiye’nin en köklü bankalarından biri olan Türkiye İş Bankası tarafından yapılan duyuru ile 2020 içerisinde çok beklenen müfettiş Yardımcılığı sınavının yapılacağı açıklandı. Bu noktada özellikle beklenen alım haberlerinden biri olarak İş Bankası müfettiş yardımcılığı için sınav tarihi başta olmak üzere sınava katılım koşulları ve diğer detaylara ilişkin bilgiler haberimizin devamında yer almaktadır.

Başvuru Koşulları Neler?

Banka tarafından yayınlanan duyuruda banka müdürlüğü bünyesinde yurt içi, yurt dışı şubelerinin yönetiminde görev alacak ve ilgili bilgi teknolojilerinin denetimlerini gerçekleştirecek olan adaylar, müfettiş yardımcılığı sınavı ile alınacaktır. Adayların bu sınava katılabilmeleri için sağlaması gereken birtakım başvuru şartları bulunmaktadır. Bunlar arasında;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, sınavın yapılacağı tarih itibari ile 30 yaşını aşmamış olmak yani 17 Ekim 1990 sonrasında doğmuş olmak, üniversitelerin 4 yıl eğitim veren Aktüerya, İktisat, Pazarlama, İnşaat Mühendisliği, Avrupa Birliği İlişkileri İstatistik Sermaye Piyasası, Bankacılık İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri Sigortacılık, Bankacılık ve Finans İş İdaresi Sigortacılık ve Risk Yönetimi, Bankacılık ve Finansman İşletme Sistem Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği İşletme Enformatiği, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri İşletme Mühendisliği Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler olmak üzere diğer bölümlerden mezun olmak,

İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinden birini bilmiş olmak ve istenen sertifikalar dolayısı ile belgelendirmek, erkekler için askerlik görevini tamamlamış, 2021 Haziran’a kadar tescilli ya da muaf olmak, görevini yapmaya engel bir sağlık durumu olmamak şartları aranmaktadır.

Başvuru Şekli ve Süreç

İlgili ilan kapsamında yapılacak olan alım 3 aşamada gerçekleştirilecek olup adaylar öncelikle cv.isbank.com.tr adresinden ilgili ilana başvuru yapacak ve ilanda yer alan belgeleri 11 Ekim 2020 tarihine kadar bu sisteme yükleyecek. Daha sonra birinci aşama olarak Türkçe Yeterlilik ve Genel Yetenek Testleri gerçekleştirilecek, ikinci aşama olarak ise değerlendirme merkezinde performans testleri gerçekleştirilecek ve son aşamada ise panel mülakat yapılacaktır.

Sınavın tarihi 17 Ekim 2020 tarihi olup ilgili ilana ve banka tarafından yayınlanan diğer ilanlara erişmek için https://www.isbank.com.tr/bankamizi-taniyin/iste-kariyer adresini kullanmanız mümkündür.

Editör: TE Bilisim