Türkiye'nin kamu bankalarından bir tanesi olan Ziraat Bankası bankacı personel alımı yapacak. Adayların Anadolu Üniversitesi tarafından açılan yazılı sınavına girmeleri gerekmektedir. KPSS'siz personel alım ilanında genel hususlar, adaylardan aranacak başvuru şartları, sınav ücreti ödemesi ve başvuru süreci, yazılı sınav süreci mülakat sınavı ve değerlendirme aşaması gibi detaylar şu şekilde açıklandı.

ZİRAAT BANKASI KPSS'SİZ PERSONEL ALIMI;

KADROLAR; Geçtiğimiz haftalarda Halkbank kamu bankası Anadolu Üniversitesi sınavı ile personel alımı yapmıştı. Yeni ilanlar bu kez Ziraat Bankasından geldi. Bu kapsamda, Yazılım mühendisi kadrosunda 13, iş analisti kadrosunda 10 ve son olarak altyapı sistem mühendisi kadrosunda 7 kişi alınacak.

YAZILI SINAV TARİHİ; Ziraat Bankası 2 aşamadan oluşacaktır. Bu kapsamda yazılı sınav ile mülakat sınavı aşamasından başarılı olmak gerekmektedir. Adaylar mühendis ile iş analisti kadrolarında İstanbul ilinde görevlendirileceklerdir. Yazılı sınav Anadolu Üniversite tarafından 5 Eylül 2020 tarihinde saat 10:00'da yapılacak. Mülakat sınavı ise Ziraat Bankası İnsan Kaynakları tarafından yapılacak.

BAŞVURU TARİHLERİ; Başvurular 10 Ağustos 2020 tarihine kadar yapılacak. Üniversitenin başvuru sayfasından üye olmak ve başvuru adımlarını tamamlamak gerekmektedir. Ziraat Teknoloji Uzman Yardımcısı başvuru formunun doldurulması ve başvuru ücreti olarak 120 Tl bedelin yatırılması gerekmektedir. Kredi kartı ile ödeme yapılabilek. Başvurular sadece internet üzerinden yapılacak. 

MÜLAKAT VE YAZILI SINAV DETAYLARI; Adaylara yazılı sınavda 125 soru yöneltilecek. Alan bilgisinden 50, genel yetenek 25 soru, genel kültür 25 soru olmak üzere İngilizceden ise 25 soru olmak üzere 125 soru için 150 dakika süre verilecek.

Yazılı sınavdan başarılı olan adaylar için mülakat sınavına 4 katı kadar aday katılacak. Ziraat teknoloji resmi İnternet sitesi üzerinden mülakata katılacak adaylar duyurulacak ve mülakat sınavından en az 60 ve üzeri puan almak gerekecek. 

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI;

ZİRAAT BANKASI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ADRESİ VE DİĞER DETAYLAR;

Editör: TE Bilisim