Ziraat Bankası 2022 Yılı personel alımı ilanlarını yayımladı. 2022 Yılı Müfettiş yardımcısı alımı için başvuru şartları ve sınav detayları belli oldu. Her yıl personel alımı faaliyetlerine devam eden Ziraat Bankası 2022 yılı için 30 Müfettiş Yardımcısı alımı yapacağını bildirdi. Bu kapsamda, Ziraat Bankası Teftiş Kurulunda görevlendirmek üzere İstanbul'da 30 Müfettiş Yardımcısı Alımı yapacak. Peki Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavı detayları nelerdir? Kimler, Ne Zamana kadar başvuru yapabilecek?

30 Müfettiş Yardımcısı Alımı Yapılacak! Şartlar ve Başvurular Ne Zaman?

Ziraat Bankası iki farklı alanda Müfettiş yardımcısı alımı yapacağını belirtti. Bu yönde İdari Alan ve Mühendislik alanlarında Personel alımı yapılacak.

Genel Başvuru Şartları:

Sınava katılabilmek için adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Daha önce Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavının Mülakat aşamasında ertelenmiş olarak başvuru yapmış olan adaylar bankanın Uzman yardımcılığı alımı için değerlendirilecek.

Ayrıca Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak şartları aranacaktır.

Yaş Şartı Nedir?

Müfettiş Yardımcısı olmak isteyen adaylar 30 yaşını tamamlamamış olmaları gereklidir. Bu kapsamda 1 Ocak 1992 ve sonrası doğumlu olmak şartı aranacak.

İdari Alan Sınavı Bölümleri:

Ekonomi (İktisat), İşletme, Maliye, Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Uluslararası İlişkiler, Hukuk, İstatistik, Ekonometri, Bankacılık, Finans, Risk Yönetimi, İşletme Bilgi Yönetimi, İşletme Yönetimi, Yönetim Bilişim Sistemleri, Finans Mühendisliği, Muhasabe ile bankacılık mesleğiyle ilgili bölümler.

Mühendislik Alan Sınav Mezuniyet Bölümleri:

Bilgisayar/Yazılım Mühendisliği, Altyapı ve Sistem/Elektrik-Elektronik Mühendisliği veya İş Analisti/Endüstri-İşletme Mühendisliği,

Başvurular Ne Zaman Gerçekleştirilecek?

Ziraat Bankası personel alımı başvuru süreci başladı. 4 Ocak 2022 tarihi ile Hala devam eden başvurular en geç 21 Ocak 2022 tarihine kadar devam edecek. Online olarak yapılacak başvurular son başvuru günü 23:59 a kadar başvurularını tamamlamış olmaları gereklidir.

Başvurular sadece Anadolu Üniversitesi’nin https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/ internet sitesine üye olmak suretiyle yapılacaktır.

Sınav Başvuru Ücreti Belli Oldu!

Sınava başvuracak adaylar, Üniversite tarafından belirlenen sınav ücreti olarak 280 TL ödeyecektir. Ödeme işlemi, sınav başvurusu esnasında Üniversite'nin başvuru ekranın internet sitesi üzerinden kredi/banka kartı ile gerçekleştirilecektir. Üniversite kuralları gereği başka kanallardan ödeme kabul edilmeyecektir.

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı Konuları:

İlgili sınav yazılı olarak yapılacak. 20 Şubat 2022 saat 10:00 itibari ile başlayacak olan Müfettiş Yardımcılığı sınavı için Giriş belgeleri 14 Şubat 2022 tarihinde Anadolu Üniversitesinin resmi başvuru adresi üzerinde duyurulacaktır.

Yazılı sınav 3 bölümden yapılacak. 140 Soru için adaylara 160 dakikalık süre verileceği bildirildi. Bu yönde sınavda;

İdari Alan için 3. Bölüm Sınav Konuları:

Ekonomi (Mikroekonomi, Makroekonomi, Uluslararası Ekonomi, Para/Banka/Kredi, Maliye Politikası, İşletme Ekonomisi, Türkiye Ekonomisi, Güncel Ekonomi),

Hukuk (Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku, İcra-İflas Hukuku, Kıymetli Evrak Hukuku, İş Hukuku, Bankacılık Kanunu, Türk Ceza Kanunu, Ceza Muhakemesi Kanunu, Hukuk Muhakemeleri Kanunu)

Muhasebe (Genel Muhasebe, Mali Tablolar Analizi)

Mühendislik Alanı için 3. Bölüm Sınav Konuları:

Ortak Alan Bilgisi (Matematik I-II, Fizik I-II, Lineer Cebir, Diferansiyel Denklemler, Mühendislik Etiği, Ticari Aritmetik)

Endüstri/İşletme Grubu (Üretim Planlama ve Kontrol, Yöneylem Araştırması, Mühendislik Mekaniği, Kalite Kontrol, İnsan Kaynakları, Üretim-Benzetim, İstatistik, Ergonomi) Genel Ekonomi (Türkiye Ekonomisi, Güncel Ekonomi, Makroekonomi, İşletme Ekonomisi, Uluslararası Ekonomi, Para/Banka/Kredi)

Bilgisayar Grubu Soruları (İnternet ve Bilgi Güvenliği, Network, Veri Tabanı Yönetim Sistemleri, Veri Yapıları ve Algoritmalar, Yapısal Programlama ve Nesne Tabanlı Programlama, İşletim Sistemleri, Web Teknolojileri ve Uygulamaları)

Elektrik/Elektronik Grubu Soruları (Elektrik Devre Temelleri, Devre ve Sistem Analizi, Sayısal Devreler, İşaretler ve Sistemler, Elektromagnetik Alan, Güç Elektroniği, Mikroişlemci Sistemler, Kontrol Temelleri, Elektronik)

Müfettiş Yardımcılığı İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim