Ziraat Bankası beklenen personel alımı ilanını yayımladı. Az Önce gelen ilan ile Ziraat Bankası bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 2022 yılı kapsamında olmak üzere personel alımı yapılacağını bildirdi. Söz konusu yayımlanan ilan ile Ziraat Bankası farklı alanlarda 2050 Banka Personeli Alımı yapacak. Adayların belirtilen nitelikleri sağlıyor olmaları durumunda başvuru yapabilecek ve Banka sınavlarına katılabilecekler.

İşin Olsa ekibi ol arak bu haberimizde sizlere Ziraat Bankası personel alımı ilanı hakkında tüm bilmeniz gerekenleri aktaracağız.

Ziraat Bankası Personel Alımı Başvuruları Başladı!

Ziraat Bankası personel alımı başvurusu başladı. Az önce gelen bilgiye göre başvuru ekranı açılmış olan ilan için başvurular en geç 16 Ekim 2022 tarihine kadar gerçekleştirilecektir. Adaylar başvurularını sadece Elektronik ortamda gerçekleştirecekler. Başvuru ekranına aşağıdan ulaşab,lirsiniz.

Başvuru Tarihleri: 30 Eylül - 16 Ekim 2022

Ziraat Bankası Personel Alımı Kontenjanları Hangileridir?

Ziraat Bankası 2022 yılı kapsamında olmak üzere 2050 Banka Personel Alımı yapacak. Yayımlanan ilanlar ile alımlar 5 farklı ilan ile gerçekleştirilecek olup kontenjan dağılımı şöyledir:

  • 30 Müfettiş Yardımcısı ( Ziraat Bankası AŞ Teftiş Kurulu ),
  • 120 Uzman Yardımcısı ( İstanbul Genel Müdürlük ),
  • 1.500 Servis Görevlisi ( Türkiye Geneli ),
  • 100 Uzman Yardımcısı ( Ziraat Katılım Bankası İstanbul Genel Müdürlük ),
  • 300 Servis Görevlisi ( Ziraat Katılım Türkiye Geneli ),

Yukarıda da göreceğiniz gibi bazı ilanlar Ülke geneli, yapılıyorken bazıları sadece Merkez genel Müdürlükte gerçekleştirilecek.

Banka Memuru Alımı İçin Adaylardan Aranan Nitelikler Nelerdir?

Ziraat Bankası 2050 Memur personel alımı için genel olarak adaylardan,

" Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar çin askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Bankacılık kanuna göre bankada çalışması yasaklanmamış olmak, Yurt içi veya Yut dışında görev yapmasına engel olabilecek herhangi bir beden veya akıl hastalığı olmamak" şartları aranacaktır.

Yaş Şartı Nedir?

Ziraat Bankası personel alımı için adayların öncelikle 18 yaşını tamamlamış olmaları gereklidir. Ayn zamanda belirtilen ilana göre 30 yaşından büyük olanlar başvuru yapamayacaktır. Yani 01.01.1992 ve sonrası doğumlu olanlar başvuru yapabilecek.

KPSS Şartı Var Mı?

Ziraat Bankası personel alımları Sınav ile yapılacağından adaylar Sınav ücreti karşılığında sınavlara katılabilecek Bu sebeple adaylardan herhangi bir KPSS Şartı Aranmayacaktır.

Mezuniyet Şartı Nedir?

Tüm pozisyonlar için alımlar Lisans mezunu adaylar içerisinden yapılacak. Bu kapsamda adayların en az Dört yıllık eğitim veren bölümlerin ilgili alanlarından mezun olmuş olmaları gereklidir. İlgili bölümlere aşağıdaki ilanların tam metinlerinden ulaşabilirsiniz.

( Başvurular sadece İstanbul Üniversitesi’nin internet sitesine üye olmak suretiyle yapılacaktır. )

Başvuru Ücretine Dikkat!

Sınava başvuracak adaylar, Üniversite tarafından belirlenen sınav ücreti olarak 330 TL ödeyecektir. Ödeme işlemi, sınav başvurusu esnasında ÜNİVERSİTE’nin https://ziraatbank.istanbul.edu.tr internet sitesi üzerinden kredi/banka kartı ile gerçekleştirilecektir. Üniversite kuralları gereği başka kanallardan ödeme kabul edilmeyecektir.

Nasıl Başvuru Yapılacak?

Ziraat bankası perosnel alımı başvuruları sadece Elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak başvuru yapabilirsiniz.

BAŞVURU EKRANI BURADA

İLANLARIN TAM METİNLERİ:

Ziraat Bankası yayımladığı ilanlar ile Servis görevlisi alımları Ülke geneli farklı şehirlerde bulunan Şubelere gerçekleştirilecek. uzman yardımcısı ve Müfettiş Yardımcısı alımları ise genel Müdürlük ve teftiş kuruluna yapılacak. Aşağıdaki bağlantılardan ilan detaylarına ulaşabilirsiniz.

Ziraat Bankası 250 Uzman Yardımcısı ve Müfettiş Yardımcısı Alımı İlanı Detayları

Ziraat Bankası 1800 Servis Görevlisi Şehre Göre Kontenjan Dağılımı