Ziraat Bankası 2020 yılı bankacı personel alımı başvurusu başladı! Lisans Mezunu ve KPSS'siz adaylar başvuru yapabilecekler.

Türkiye'nin kamu bankalarından bir tanesi olan Ziraat Bankası bünyesinde istihdam edilmek üzere lisans mezunu bankacı personel alımı yapacak. Ziraat Teknoloji Anonim şirketinin uzman yardımcısı işe alım sınavı internet başvuru kılavuzu açıklandı. Yapılan açıklamalara göre adaylar Anadolu Üniversitesi tarafından yapılacak olan sınava katılım gerçekleştirebilecekler. Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Halkbank personel alım sınavı da Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmişti.

ZİRAAT BANKASI BANKACI ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Ziraatbank bankacı alım ilanlarına başvuru yapmak için iki aşamadan geçmek gerekiyor 1. Aşamada kayıt isteği bulunmak. İkinci bölümde ise sisteme kişisel bilgileri girerek, üyelik işlemlerini tamamlamak gerekiyor. Başvurular nasıl yapılacak? Adaylar Anadolu Üniversitesi aday işlemleri sistemine geçerli e posta adresi ve şifresini giriş yaparak başvuru ekranına girmeleri başvuruya açık kadrolardan programlardan 2020 Ziraat teknoloji işe alım sınavı sekmesin tıklamaları başvuru yap butonuna tıklamalarını ardından gereli olan adımları tamamlamak gerekmektedir.

BAŞVURU TARİHLERİ;

Başvuru tarihleri nedir Ziraat sınavına başvurular 23 Temmuz 2020 ile 10 Ağustos 2020 tarihleri arasında alınacaktır. Başvurular tamamlamasının ardından 5 Eylül 2020 tarihinde Anadolu Üniversitesi sınavına girmek gerekmektedir. İş analisti, yazılım mühendisi, altyapı sistem mühendisi kadrolarındaki sınav başvuruları ücreti 120 TL olarak belirlenmiştir. Adaylar başvuru ekranında kimlik bilgileri eğitim bilgileri, iletişim bilgileri, askerlik bilgisi 6. adımda ise iletişim bilgilerinden ikinci ve üçüncü kişilerin isim ve telefon numaraları sınav merkezi bilgilerinin girilmesi gerekiyor. Son adımdan 8 adımda ise başvuru kaydet diyerek başvurunuzun Online olarak gerekli bilgileri gönderebilir daha sonra bir sonraki bölüm olan başvuru ücretini ödeme ekranına geçebilirsiniz.

BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Başvuru ücreti nasıl ödenecek?  Kredi kartı ya da banka kartıyla ödemeler yapılabilecektir. Ödeme yap sayfasına girerek tamamlamış olduğunuz başvurunun sınav ücretini ödeyebilirsiniz. Kadro dağılımında; 7 altyapı sistem mühendisi, 10 iş analisti 13 yazılım mühendisliği olmak üzere 30 personel alınacak.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI;

Başvuru genel şartları nedir? Adayların başvurularda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları ya şartlarında 01.01 1980 ve sonrasında dünyaya gelmiş olmaları. Eğitim şartlarında ise üniversitenin 4 yıllık  Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, İşletme Mühendisliği, Matematik, Matematik Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sistemleri, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, İstatistik, Elektrik Ve Elektronik Mühendisliği  bölüm mezunu olmaları aranacaktır. Başvuruı yapacak erkek adayların askerlikle ilişiği olmamaları ya da tamamlamış olmaları isteniyor. Adayların istenilen genel şartların yanında özel başvuru şartlarında ise kadroları istenilen tecrübe şartlarını taşımaları gerekmektedir.

SINAV AŞAMASI;

Sınavlar iki aşamadan oluşacak ve adayların yazılı sınavı Anadolu Üniversitesi tarafından 5 Eylül Cumartesi günü saat 10'da İstanbul ilinde gerçekleştirilecektir. Yazılı sınavdan başarılı olan adaylar mülakat sınavına girecek ve buradan kazanan adaylar ise Ziraat Bankası'nın İstanbul ilinde görev yapacaklardır.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim