Ziraat Bankası personel alımı için ilan yayımlandı. 2022 yılı yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 1800 kişilik boş kadro ile 2022 yılı Servis Görevlisi alımı yapacağını bildirmişti. Banka alımı yapacağı Servis Görevlisi adaylarını Türkiye Geneli müdürlük birimlerinde ve şubelerinde görevlendirecektir.

2022 Yılı Başvuruları Sona Eriyor!

Ziraat Bankası Personel Alımı ilanı için başvurular 30 Eylül 2022 tarihi ile başlamış olup en geç16 Ekim 2022 tarihine kadar devam edecek. Her yıl ilan yayımlayan Ziraat Bankası 2022 yılı başvurularını Ekim ayı içerisinde tamamlayacak. Bu kapsamda Başvuru yapacak adaylar İnternet ortamında Anadolu Üniversitesi’nin https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/ internet sitesine üye olmak suretiyle yapılacaktır.

Sınav Ücreti Ne Kadar? Nasıl Ödeme Yapılacak?

Başvuruda bulunan tüm adaylar servis Görevlisi pozisyonu için banka tarafından yapılacak sınava katılacaklar. Ancak adayların başvuru sınav ücreti olarak belirtilen 330 TL sınav ücretini bankaya yatırmaları gerekmektedir. Ödeme işlemi, sınav başvurusu esnasında Üniversite'nin İnternet sitesi üzerinden kredi/banka kartı ile gerçekleştirilecektir.

Kimler Servis Görevlisi Olabilir?

Ziraat Bankasının 2022 yılı Servis Görevlisi alımı ilanı için başvurular bazı nitelikler doğrultusunda gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda adaylardan " Türk Vatandaşı olmak, 01 Ocak 1992 ve sonrası doğumlu olmak, Üniversitelerin ve yüksekokulların dört yıllık eğitim veren bölümlerinden mezun olmuş olmak ve Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak " gereklidir.

1 Aylık Eğitim ve 6 Ay Banko Asistanlığı Görevi:

Sınavlarda başarılı olan adaylar için 1 aylık eğitim yapılacak. Bu kapsamda Servis Görevlisi olarak istihdam edilen personel, 1 ay süre ile Ziraat Bankası Bankacılık Okulu'nda düzenlenecek eğitime katılacaklardır.

Öte yandan Servis Görevlisi unvanlı personel Banka ürünlerinin operasyonu, tanıtım ve satış işlemlerini yürüterek müşterilerimize etkin hizmet sunmaktadırlar. Bu personelimiz, en az 6 ay şube bankolarımızda banko asistanı görev pozisyonunda çalışacaklardır.

Servis Görevlisi Sınav Konuları Nedir?

Toplamda 100 sorudan oluşan servis görevlisi sınavı için,

1. BÖLÜM 50 soru ile,

  • Genel Kültür 15
  • Genel Yetenek 35

2. BÖLÜM/ALAN BİLGİSİ 50 soru ile

  • Ekonomi 15
  • Hukuk 15
  • Muhasebe 10
  • İşletme Finans 10

Ekonomi (Mikroekonomi, Makroekonomi, Uluslararası Ekonomi, Para/Banka/Kredi, Maliye Politikası, İşletme Ekonomisi, Türkiye Ekonomisi, Güncel Ekonomi),

Hukuk (Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku, İcra-İflas Hukuku, Kıymetli Evrak Hukuku, İş Hukuku, Bankacılık Kanunu, Türk Ceza Kanunu, Ceza Muhakemesi Kanunu, Hukuk Muhakemeleri Kanunu),

Muhasebe (Genel Muhasebe, Mali Tablolar Analizi),

İşletme Finans ( Finansal Planlama, Nakit Yönetimi, Stok Yönetimi, Sermaye)

Sınav Ne Zaman Yapılacak?

Yazılı sınav, ilan edilen sınav merkezlerinde 05 Kasım 2022 Cumartesi günü saat 14:00’da başlayacak olup, çoktan seçmeli test şeklinde yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim