Merkez Bankası personel alımı gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz gün yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Merkez Bankası farklı alanlarda olmak üzere toplamda 45 kişilik kadro ile Kamu Personeli alımı gerçekleştirecek. Başvuruların Eylül ayı ilk haftası itibari ile yayımlanmasının ardından artık sona ermektedir. İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde Merkez Bankası personel alımı hakkında detayları aktaracağız.

ALIM YAPILACAK KADROLAR:

Merkez Bankası bünyesine 45 kişilik kadro ile Ankara ve İstanbul illerinde personel alımı gerçekleştirecek. Bu kapsamda alımlar farklı birimlere Uzman yardımcısı kadrosunda yapılacak. Bu kapsamda Bilişim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (İstanbul ve Ankara) 35 ve Finansal İnovasyon Genel Müdürlüğü (İstanbul) 10 uzman yardımcısı alımı yapılacak.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Banka Personel Alımı için başvurular 09 Eylül 2020 tarihinde başlamış olup en geç 28 Eylül 2020 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Adaylar başvurularını sadece Bankanın internet sitesi insan kaynakları sayfasından (insankaynaklari.tcmb.gov.tr), Fotoğraf, Diploma veya geçici mezuniyet belgesi, Yabancı Dil Belgesi (YDS, E-YDS veya TOEFL iBT) belgeleri yüklemek suretiyle elektronik yolla yapacaklardır. Şahsen veya posta ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

01.01.1986 ve daha sonra doğmuş olmak.

Son başvuru tarihi itibarıyla son bir yıl içinde yapılan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işe alım sınavlarının komisyon mülakatı aşamasında elenmemiş olmak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına alınacak kişilerde aranan genel şartları sağlamak.

Son başvuru tarihi itibarıyla son beş yıl içinde yapılan; Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya Elektronik Yabancı Dil Sınavından (e-YDS) en az 70 İngilizce puanı veya Test of English as a Foreign Language Internet-Based Test sınavından (TOEFL-iBT) en az 84 puan almış olmak.

Dört yıllık eğitim veren üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmak

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Merkez Bankası personel alımı için başvurular sona erdikten sonra adayların başvuruları incelenecek. Sonrasında en geç 2 hafta içerisinde açıklanması beklenmektedir. Adaylar başvuru sonuçlarını Merkez bankası resmi internet adresi üzerinden gerçekleştirmeleri gereklidir.

Editör: TE Bilisim