Merkez Bankası Memur Alımı yapıyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Merkez Bankası bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda 20 Memur Alımı yapılacağını bildirmişti. Bu kapsamda başvurularına devam eden adaylar için başvurularda sona geldik. Başvuru yapacak adayların öncelikle belirtilen nitelikleri sağlıyor olmaları gereklidir. Peki alım kadroları nelerdir? Kimler başvuru yapabilecek?

Kontenjan Bilgisi Nedir?

Merkez Bankası bünyesine iki farklı alanda memur alımı gerçekleştireceğini bildirdi. Bu yönde alımlar Müfettiş Yardımcısı kadrosunda olmak üzere 5 Kişi BT Müfettiş Yardımcılığı ve 15 kişi Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavına katılacaktır.

Başvurular Sona Eriyor!

Banka Memur alımı başvuruları 17 Haziran 2022 tarihi ile başlamıştı ve adaylara verilen 1 aylık süre sona ermekte olup en geç 18 Temmuz 2022 tarihine kadar yapılacak başvurular geçerli sayılacak. 

KPSS Şartı Yok!

Söz konusu Banka Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavına katılmak isteyen adaylardan herhangi bir KPSS Şartı talep edilmeyecektir. Bunun yerne adaylardan Yabancı Dil Sınavından İngilizde dilinden puan sahibi olmaları gereklidir.

Yapılacak Sınavlar Hangileridir?

  • Genel Yetenek Testi,

  • Yazılı Meslek Sınavı,
  • Kişilik ve Yetkinlik Testi,
  • Komisyon Mülakatı,

İLANLARIN DETAYLARI VE ŞARTLARI BURADA