Merkez Bankası KPSS Siz Memur alımı yapacak. Yayımlanan ilana göre Merkez Bankası bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Kadrolu olarak çalışacak Uzman Yardımcısı alımı yapacak. Alımlar Ankara ve İstanbul şubelerine yapılacak olup uzman yardımcılığı giriş sınavı uygulanacak. Adayların Sınava katılabilmeleri için belirtilen genel ve özel niteliklere sahip olmaları gereklidir.

Bu kapsamda 60 kişilik kadro ile Tam Zamanlı / kadrolu olarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası İdare Merkezi (İstanbul ve Ankara) Şubelerine alım yapılacak.

Kimler Başvuru Yapabilir?

Merkez Bankası alım yapacağı personel adaylarından KPSS şartı aramayacak. Bu yönde KPSS siz Personel Alımı yapılacağından Banka Personel alımları için adaylardan bazı genel ve özel nitelikler aranacak.

Genel Olarak;

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Herhangi bir başka kurum veya kuruluşta mecburi hizmet koşulu olmamak gereklidir.

Özel Olarak İse;

Yaş Şartı: 01.01.1989 ve daha sonra doğmuş olmak.

Eğitim Şartı: En az dört yıllık eğitim veren Türkiye veya yurt dışındaki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarının aşağıdaki tabloda yer alan lisans veya yüksek lisans programlarında eğitimini tamamlamış olmak.

Yabancı Dil Şartı: 01.01.2018 tarihinden sonra yapılan; Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya Elektronik Yabancı Dil Sınavından (e-YDS) en az 70 İngilizce puanı veya Test of English as a Foreign Language Internet-Based Test (TOEFL iBT) sınavından en az 84 puan veya Cambridge C1 Advanced sınavından (CAE) B ve üzeri veya Cambridge C2 Proficiency sınavından (CPE) C ve üzeri almış olmak.

Başvurular Nereye ve Ne Zaman Yapılacak?

Merkez Bankası personel alımı için adaylar başvurularını sadece Elektronik ortamda gerçekleştirecekler. Bu kapsamda adaylar başvurularına 14 Ekim 2020 tarihi itibari ile başladı ve en geç 28 Ekim 2020 tarihine kadar yapılmış olması gerekmektedir.

Adaylar başvurularını Merkez Bankası internet sitesi insan kaynakları sayfasından (insankaynaklari.tcmb.gov.tr), aşağıdaki belgelerin yüklenmesi suretiyle elektronik yolla yapılacaktır. Şahsen veya posta ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim