Merkez Bankası resmi internet sitesi üzerinde kadrolu personel alımı için ilan yayımladı. Yayımlanmış olan ilanlara göre farklı pozisyon ve farklı niteliklerde toplamda 65 kişilik kadro ile banka personeli alımı yapılacak. Bu yönde başvuru şartlarını ve alım kadrolarını belirten Merkez Bankası yayımladığı ilanlar hakkında bilgileri İşin Olsa editör ekibi tarafından sizlere yansıtacağız.Merkez bankası 65 kişilik kadro ile, 5 Bilişim Teknolojileri Denetçisi, 10 Denetçi Yardımcısı ve 50 Uzman yardımcısı alımı yapacak.

Adaylardan bu bağlamda Yaş şartı, Genel Şartlar, Eğitim şartı, KPSS Şartı ve yabancı Dİl Şartları aranacak.

Buna göre, Türkiye Cumhuriyeti Merkez bankası tarafından belirtilen genel şartları taşımak, 01 Ocak 1987 ve sonrası doğumlu olmak, alım yapılacak pozisyonuna göre En az dört yıllık eğitim veren üniversitelerin ilgili fakültelerinden mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği olan yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, Son başvuru tarihi itibari ile son iki yıl içerisinde yapılmış olan T.C. Merkez Bankası işe alım sınavlarından komisyon mülakatı aşamasında elenmemiş olmak,

Başvuru Tarihi itibari ike son iki yıl içerisinde yapılmış olan KPSS den en az 80, veya ALES ten 80 veya GRE den en az 156 veya GMAT den 585 puan almış olmak. Yabancı Dİl Olarak ise, Son başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde yapılan; Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya Elektronik Yabancı Dil Sınavından (e-YDS) en az 70 İngilizce puanı veya Test of English as a Foreign Language Internet-Based Test (TOEFL iBT) sınavından en az 84 puan almış olmak şartları aranacaktır.

Genel olarak ise, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, Herhangi bir kamu kurumu veya kamu kuruluşuna mecburi hizmet şartı olmaları gereklidir.

Başvuru İşlemleri, 12 Nisan 2019 tarihinde başlayacak ve en geç 22 Şubat 2019 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını son başvuru günü en geç 23:59 a kadar Bankanın resmi internet sitesi olan (insankaynaklari.tcmb.gov.tr) adresinden, Özgeçmiş, Diploma, Yabancı Dil Belgesi (YDS, E-YDS veya TOEFL iBT), Sınav Sonuç Belgesi (KPSS, ALES, GRE veya GMAT) ve Özgeçmiş ile birlikte elektronik ortamda gerçekleştirmeleri gereklidir.

Söz konusu ilanların tam metinlerine ulaşmak için ve ilanlardan detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayarak ilgili ilanlara ulaşabilirsiniz.

Ayrıca diğer banka personel alım ilanlarını yayımlandığında anında takip edebilirsiniz. Bunun için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek ilgili ilanlardan anında haberdar olabilirsiniz. Veya Sosyal medya hesaplarımızı takip ederek her zaman ana sayfanızda ilanlara ulaşabilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

Twitter Hesabımızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.