Merkez Bankası personel alımı yapacak. Yayımlanan ilanlara göre KPSS puanı ile farklı kadrolarda perosnel alımı yapılacak. Düşük KPSS Puanı ile yapılacak personel alımları hakkında detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlere aktaracağız.

Merkez Bankası farklı ilanlar ile personel alımı yapacağını ifade etti. Yayımlanan ilana göre Merkez Bankası 70 personel alımı yapacak. Bu yönde en az Ön Lisans mezunu adaylar içerisinden alım yapılacak. İşte kadro dağılımı ve detayları:

70 Personel Alımı Kadro Dağılımı:

  • Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası İdare Merkezi ve Şubeler biriminde Tam Zamanlı / Sözleşmeli olarak çalışacak 30 Güvenlik Görevlisi Alımı yapılacak.
  • Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Banknot Matbaası Genel Müdürlüğü / Ankara birimine Tam Zamanlı / Sözleşmeli 40 Teknisyen Alımı Yapılacak.

Güvenlik Görevlisi Alımı Başvuru Şartları:

- 01.01.1989 ve daha sonra doğmuş olmak.

- Askerlik görevini yapmış olmak. (Erkek adaylar için.)

- Güvenlik görevini sürekli olarak yapabilecek beden ve ruh sağlığına sahip olmak. (Başarılı olan adaylardan renk körlüğü dahil güvenlik görevlisi olarak çalışmalarına engel bir rahatsızlıklarının bulunmadığını belirtir Sağlık Kurulu Raporu istenecektir.)

- 01.01.2018 tarihinden sonra yapılan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işe alım sınavlarının komisyon mülakatı aşamasında elenmemiş olmak.

- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına alınacak kişilerde aranan genel şartları sağlamak.

- Türkiye veya yurt dışındaki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarında lisans veya ön lisans eğitimini tamamlamış olmak.

- 2019 veya 2020 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS Lisans) en az 60 KPSSP1 puanı almış olmak. (Lisans mezunu adaylar için.)

- 2018 yılında yapılan veya 2020 yılında yapılacak Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS Ön Lisans) en az 60 KPSSP93 puanı almış olmak. (Ön Lisans mezunu adaylar için.)

- Özel Güvenlik Eğitim Sertifikasına (Silahlı) sahip olmak.

- En az 175 cm. boyunda olmak. (Uygulamalı sınav öncesi boy ölçümü tarafımızca yapılacak, bu şartı sağlamayanlar uygulama sınavına alınmayacaktır.)

Teknisyen Alımı Özel Başvuru Şartları:

- 01.01.1989 ve daha sonra doğmuş olmak.

- Askerliğini tamamlamış veya askerlikten muaf olmak. (Erkek adaylar için)

- Teknisyenlik görevini sürekli olarak yapabilecek beden ve ruh sağlığına sahip olmak. (Başarılı olan adaylardan teknisyen olarak çalışmalarına engel bir rahatsızlıklarının bulunmadığını belirtir Sağlık Kurulu Raporu istenecektir.)

- Son başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde yapılan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işe alım sınavlarının komisyon mülakatı aşamasında elenmemiş olmak.

- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına alınacak kişilerde aranan genel şartları sağlamak.

- 2018 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS Ön Lisans) veya 2020 yılında yapılacak Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS Ön Lisans) en az 50 KPSSP93 puanı almış olmak.

- Ortaöğretim kurumlarının Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Kimya Teknolojisi, Makine Teknolojisi, Matbaa Teknolojisi ve Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri bölümlerinden mezun olmak ve sonrasında iki yıllık eğitim veren Türkiye veya yurt dışındaki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarının aşağıdaki tabloda yer alan programlarında ön lisans eğitimini tamamlamış olmak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Merkez Bankasına perosnel alımı için başvuru süreci Kasım ve Aralık ayları içerisinde yapılacak. Buna göre Güvenlik Görevlisi Alımı için 27 Kasım-14 Aralık 2020 arasında yapılacak. Teknisyen alımı için 27 Kasım–14 Aralık 2020 arasında yapılacaktır.

Güvenlik Görevlisi Alımı Başvuru Kılavuzu

Teknisyen Alımı Başvuru Kılavuzu

Editör: TE Bilisim