Merkez Bankası geçtiğimiz günlerde yayımladığı duyuru ile personel alımı yapacağını bildirmişti. Söz konusu personel alımı ilanına göre Merkez Bankası bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı genel müdürlüklerde ve şubelerde 52 Banka Personeli Alımı yapılacak. Başvurularda artık sona geldik ve henüz başvuru yapmamış olan adaylar aşağıdaki bilgileri kullanarak başvuru yapabilecekler.

KADRO BİLGİSİ:

Merkez Bankası 52 kişilik boş kadro ile Teknisyen Alımı ve Mühendis Alımı yapacak.

  • 25 Kişilik boş kadro ile Tam Zamanlı kadrolu olarak Ankara, İstanbul, Gaziantep illerindeki Banknot Matbaası Genel Müdürlüğü, Emisyon Genel Müdürlüğü, İstanbul Şubesi, Gaziantep Şubesi 25 Uzman Yardımcısı ( Mühendis ) alacak.
  • 27 Kişilik kadro ile ise Sözleşmeli olarak Ankara ilinde Banknot Matbaası Genel Müdürlüğü ve Emisyon Genel Müdürlüğüne 27 Teknisyen Alımı yapacak.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Merkez Bankası personel alımları 8 Ekim 2021 tarihi ile başlamıştı ve en geç 1 Kasım 2021 tarihinde sona erecektir. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını Merkez Bankası kariyer sayfası üzerinden gerçekleştirebilecekler.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİYOR?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak.

Özel Şartlar Nedir?

Mühendis Alımı İçin; 01.01.1987 ve daha sonra doğmuş olmak, En az dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik bölümlerinden mezun olmuş olmak, Yabancı Dil sınavından İngilizce dilinden puan almış olmaları ve 2019 yılından sonra yapılan banka personel alımı sınavından ertelenmemiş olmak gereklidir.

Teknisyen Alımı İçin; 01.01.1990 ve daha sonra doğmuş olmak, 2019 yılından sonra yapılan sınavlardan ertelenmemiş olmak, En az lise mezunu teknisyenlik kadrosundan mezun olmuş olmak ve 2018 veya 2020 yıllarında yapılan KPSS'den en az 50 puan almış olmak gereklidir.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bankanın personel alımları için sınavlar 15 kasım 2021 tarihi ile başlayacak olup başvuru sonuçlarının Kasım ayının ilk haftası itibari ile açıklanmış olmaları beklenmektedir. Başvuru sonuçları açıklandığında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indiriniz.

Merkez Bankası KPSS siz 27 Mühendis ve KPSS 50 İle 27 Teknisyen Alımı İlan Detayları

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA