Merkez Bankası resmi internet adresi üzerinde yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre banka bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere alım yapacak. Bu kapsamda Merkez Bankası bünyesinde Ekonomist kadrosu için alım yapacak olup adayların bazı nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde detaylı bilgi veriyor olacağız.

ALIM YAPILACAK KADRO NEDİR?

Merkez Bankası bünyesine 10 kişilik boş kadro ile Ekonomist alımı yapacak. Bu yönde alımlar tam zamanlı sözleşmeli olarak gerçekleştirilecek olup çalışma adresi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası İdare Merkezi olarak belirtilmiştir.

EKONOMİST NE İŞ YAPAR?

Ekonomist olarak çalışacak adayların araştırma ve analizleriyle politika oluşturma sürecine aktif katkı yapmaları beklenmektedir. Ayrıca Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasında Ekonomist kadrosunda çalışanların, araştırmalarını ulusal ve uluslararası platformlarda sunmaları ve akademik dergilerde yayınlamaları teşvik edilmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI!

  • Türkiye veya yurt dışındaki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarından iktisat veya finans alanlarında doktora derecesine sahip olmak ya da doktora derecesini 2020 yılı sonu itibarıyla alabilecek olmak.
  • Son başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içerisinde yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya Elektronik Yabancı Dil Sınavından (e-YDS) en az 90 İngilizce puanı veya Test of English as a Foreign Language Internet-Based Test (TOEFL iBT) sınavından en az 108 puan almış olmak ya da son başvuru tarihi itibarıyla son beş yıl içinde en az iki eğitim-öğretim yılı süresince yurt dışında İngilizce eğitim yapan üniversitelerde öğrenim görmüş olmak veya bu üniversitelerde öğretim elemanı olarak görev yapmış olmak.
  • Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası sözleşmeli ekonomist işe alım sınavlarının komisyon mülakatı aşamasında elenmemiş olmak.
  • Etkili sunum yapma ve yazma becerilerine sahip olmak.
  • Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına alınacak kişilerde aranan genel şartları taşımak.

BAŞVURULAR:

Başvurular, 17.01.2020 tarihinden 06.02.2020 tarihi saat 23.59’a kadar Bankamız internet sitesi insan kaynakları sayfasından (insankaynaklari.tcmb.gov.tr), aşağıdaki belgeleri yüklemek suretiyle elektronik yolla yapılacaktır. Şahsen veya posta ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim