Mart ayında personel alımı yapan kurumlardan bankalara bir çok farklı unvanda alımlar devam ediyor. Türkiye'de 30'dan fazla devlet ve özel banka bulunuyor. Bankalar bünyesinde çalışacak olan personelleri seçmek için kendi insan kaynakları stratejisine göre yazılı yada sözlü sınavlar ile alımları yapıyor. Bir çok özel bankanın alım ilanları kariyer ilan siteleri üzerinden yapılıyor. Devlet bankalarında alımlar, insan kaynakları portalları üzerinden yapılmaya devam ediyor. Mart ayı banka personeli alımı yapan devlet ya da özel bankalar hangileri?

Mart ayında personel alımı yapan kurumlardan bazıları; Yapıkredi Bankası, Akbank, Garanti Bankası, Denizbank, Anadolu bank, İş bank ve Şeker bankası gibi Türkiye’nin önde gelen bankalarıdır. Türkiye’nin bir çok ilinde özellikle İstanbul, Kocaeli, Ankara, İzmir gibi büyük şehirler olmak üzere illerde ve ilçelerde bulunan şubelerde alımlar devam ediyor. Bu alımlarda tecrübeli olmanın yanında henüz bir bankada çalışmamış olan ve iş tecrübesi olmayanlar ile lise mezunu, önlisans mezunu olanlardan, part time olarak çalışmak isteyen üniversitelerin son sınıflarında öğrenim görenler arasından başvuru kabul edilmektedir. 

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Bankaların başvuru şartlarında TC vatandaşı olmak, eğitim düzeyinde başvuru yapılacak olan pozisyon için istenilen eğitim düzeyine sahip olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, askerliğini ertelemiş ya da askerlik ile ilişiği bulunmamak şartları bulunuyor. Başvuru özel şartlarında ise adaylardan bir çok özel şartı taşıması isteniliyor.

Anadolubank personel alımı için tıklayın
Aktif Bank personel alımı için tıklayın
Burganank Personel alımı için tıklayın
TEB Türkiye Ekonomi Bank personel alımı için tıklayın
Denizbank personel alımı için tıklayın

Editör: TE Bilisim