Halkbank KPSS'siz bankacı alımı için Anadolu üniversitesinden yeni bir duyuru açıklandı. Halkbank sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sınav sorularına itiraz ne zaman son?

Bilindiği gibi Halkbank KPSS şartı aranmadan Türkiye genelindeki şubelerinde görevlendirilmek üzere bankacı alım ilanları için işe alım sınavı açıklamıştı. Başvuruları tamamlayan adaylar 8 Ağustos 2020 tarihinde Anadolu Üniversitesi tarafından sınava dahil edildiler. Banka görevlisi servis asistanı, uzman yardımcısı, Müfettiş Yardımcısı kadrolarında 29 Nisan 2020 Tarihi itibari ile online başvuruların gerçekleştirilmesi akabinde açıklanan sınav kılavuzuna göre adayların girmiş oldukları genel yetenek sınavının sınavından sorulan sorular üzerinden en az 60 puan almaları ve bu sınavdan sonra gerçekleştirilecek sınav adamlarının başarı ile sonuçlanması ile Türkiye genelindeki Halkbank şubelerinde servis asistanı müfettiş ya da uzman görevlisi olarak görev verilecekler adaylar.

HANGİ İLLERDE ALIM YAPILACAK?

Türkiye genelinde hangi illerde istihdam edilecek. Bu kapsamda Eskişehir, Denizli, Giresun, Çorum, Çankırı, Burdur, Bilecik, Çanakkale, Balıkesir, Ankara, Aydın Antalya Afyonkarahisar, Yozgat, Yalova, Adana, Sinop, Sakarya, Ordu, Samsun, Aksaray, Niğde, Muğla, Osmaniye, Nevşehir, Rize, Mersin, Kütahya, Konya, Manisa, Kocaeli, Kırklareli, Kayseri, Kırşehir, Kahraman, İstanbul, Gümüşhane, izmir, Isparta, Amasya, Tokat, Trabzon ve Tekirdağ illerinde görevlendirilecekler.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİNDEN HALKBANK SINAVI DUYURUSU;

Adaylarını servis asistanı başvurularında 1990 doğumlu ve sonrasında dünyaya gelmiş olmaları, 4 yıllık lisans bölümlerinden mezun olmaları, erkek adayların askerliğini tamamlamış yada tecilli olmaları gerekmektedir. Başvuru yapılan illerde ikamet etmiş olmaları, sağlık şartlarının verilen yönetmelik çerçevesinde uyumlu olmaları, 8 Ağustos 2020 tarihinde yapılacak yazılı sınavdan başarılı olmaları  gerekmektedir. Anadolu Üniversitesi resmi internet sitesi üzerinde yapılan duyuruya göre adaylar sınav süresinin gerçekleştirmesi ardından 12 Ağustos 2020 tarihinde saat 23.59 a kadar aday işlemleri sistemi üzerinden gerek uygulamaya yönelik gerek sınav sorularına yönelik olarak itirazlarını yapabilecekler. Bu süreç sonucunda itiraz sürecinin tamamlanmasının ardından sınav sonuçları başvuru süreci açıklanacak.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Halkbank servis görevlisi, uzman ve müfettiş alımı yazılı sınav sonuçları Anadolu Üniversitesi tarafından açıklanacak. Değerlendirme sürecinin tamamlanması ile 15 - 20 gün süre içerisinde sonuçların açıklanması beklenmekte.

Editör: TE Bilisim