Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye eri alımı için ilan yayımlamıştı. Geçtiğimiz aylarda Yayımlanan ilana göre Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı niteliklerde 70 kişilik boş kadro ile memur alımı yapılacak. Bu kapsamda Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesne 657 Sayılı Devlet memurları kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere Belediye İtfaiye yönetmeliği hükümlerince Lise ve Ön Lisans mezunu itfaiye er, alımı yapılacak.

Lise ve Ön Lisans Mezunu Kadro Dağılımı:

Muğla Büyükşehir Belediyesi 70 kişilik boş kadro ile Lise mezuu 50 ve Ön Lisans mezunu 20 İtfaiye eri alımı yapacak. Bu yönde Lise mezunu alımlar için lise ve dengi okul mezunu olmaları gereklidir.

Ön Lisans mezunu ise Acil Durum ve Afet Yönetimi önlisans programından mezun olan 5 kişi ve İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği veya Sivil Savunma ve İtfaiyecilik önlisans programlarının birinden mezun olan 15 kişi alınacaktır.

İtfaiye Eri Alımı Genel ve Özel Şartlar Nedir?

Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye eri alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak.

Özel olarak ise 2018 yılında yapılmış olan KPSS'den Lise mezunları için KPSSp94 puan türünden en az 50 puan ve Ön Lisans mezunları için KPSSP93 puan türünden en az 60 Puan almış olmak şartı aranacak. Aynı zamanda Erkek adaylardan 167cm ve Kadın adaylardan 160cm boyundan kısa boylu olmamak, Sınav tarihi ile 30 yaşını doldurmamış olmak, En az B ve C sınıfı sürücü belgesine sahip olmak, Daha önce görev yapılan kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak şartları aranacak.

Başvuru Süreci Başladı!

Büyükşehir Belediyesine İtfaiye eri alımı için başvurular 12 Ekim 2020 tarihinde başlamış olup en geç 16 Ekim 2020 tarihine kadar devam edecektir. Başvurular sadece istenen belgeler ile birlikra şahsen belediyeye yapılacak.  Ayrıca başvuru süreci içerisindne başvuru belgeleri ile birlikte, sağlık personeli gözetiminde boy ve kilo ölçümü yapmak üzere Orhaniye Mahallesi Fuat Ardıç Caddesi No:3 Menteşe / MUĞLA adresindeki İtfaiye Dairesi Başkanlığı içinde yer alan İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Şube Müdürlüğüne ait başvuru masasına şahsen müracaat ederek başvuru sürecini tamamlayacaklardır.

Başvuruda İstenen Belgeler:

  • Nüfus cüzdanı veya kimlik kartının aslı veya fotokopisi,
  • Diploma veya Mezuniyet belgesinin aslı veya noter onaylı örneği (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediyemizce tasdik edilebilir),
  • Yabancı Okul Mezunları için Denklik Belgesinin aslı veya noter onaylı örneği (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediyemizce tasdik edilebilir),
  • Sürücü belgesinin aslı veya noter onaylı örneği (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediyemizce tasdik edilebilir),
  • KPSS Sonuç Belgesinin ÖSYM sitesinden alınan doğrulama kodlu bilgisayar çıktısı,
  • Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmadığına dair yazılı beyanı,
  • Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair beyanı,
  • Son altı ay içerisinde çekilmiş 2 adet fotoğraf (1 adedi forma yapıştırılacak)

BAŞVURU FORMU

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim