Evreşe Belediyesi ve Senir Belediyesi bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyonlarda memur alımı yapacaklarını geçtiğimiz günlerde belirtmişlerdi. Bu kapsamda henüz başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemini tamamlamamış olan adaylar için başvurularda son güne gelindi. Başvuru Şartlarını, Alım yapılacak pozisyonlar ve başvuruların nasıl yapılacağına dair bilgileri haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL ŞARTLAR:

Söz konusu olan iki belediye memur alımı için adaylardan, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar doğrultusunda, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Başvuru yapılacak pozisyon için görevini yapmasına engel olabilecek sağlık sorunu olmamak,

- Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasında olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Daha önce çalışılan Kamu Kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak gibi şartlar aranır.

EVREŞE BELEDİYESİ:

Evreşe belediyesi bünyesine 3 kişilik boş kadro ile Memur ve Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni alacak. Buna göre, Lisans mezunu olan 1 Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni ile Memur alınacak. Ayrıca Lisans mezunu olanlar için KPSSP3 puan türünden puan almış olmaları gerekir. Memur kadrosu için 60 puan ve VHKİ kadrosu için ise 55 puan şartı aranıyor.

Ön Lisans mezunu ise 1 Memur alımı yapılacak ve Ön Lisans mezunlarından Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir.

Her iki pozisyon içinde adaylardan MEB onaylı bilgisayar işletmeni sertifikası olmak veya mezun olduğu okulda bilgisayar dersi gördüğünü belgelemeleri gerekmektedir. İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

SENİR BELEDİYESİ:

Belediye bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere 2 Zabıta memuru ve 1 İtfaiye eri alımı yapacağını belirtti. Bu yönde adaylardan özel olarak, Erkeklerden 167 cm boyundan kısa boylu ve kadın adaylar için 160 cm boyundan kısa boylu olmamak şartları aranacak. Bunun dışında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacaktır. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

BAŞVURULAR:

Söz konusu ilanlara başvurular hafta başında 04 mart 2019 tarihi itibari ile başlamıştı ve artık sona ermektedir. Bu yönde adaylar başvurularını en geç 08 Mart 2019 tarihine kadar mesai saati bitimine kadar İlgili belediyelerin Yazı İşleri Müdürküklerine şahsen başvuru yapılması gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim