Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan puanlar ile Devlet Personel Başkanlığı ve Türkiye İş Kurumu ilanlara başvuru almaya devam ediyor. KPSS puanı düşük olan adayların başvuru yapabileceği yerler baraj nedeniyle daha kısıtlı olması, adayların KPSS’den daha düşük puan isteyen kurumlara başvuru yapmaya yöneltiyor. Başvuruda KPSS puanı düşük ve KPSS 60 ile başvuru yapılabilen kurumları işin olsa ekibi olarak derledik. Kamu kurumları 2018 yılında personel ihtiyacını gidermek için bir çok ilan yayımlayacak bazı kurumlar ocak ayında başvuru almaya başladı. Bilindiği gibi 2017 yılı bütçesinin onaylanmasıyla kurumlar izin verilen ölçüde kadro ihtiyacını giderecek.

DÜŞÜK KPSS İLE ATANMADA GENEL ŞARTLAR NELER?

Geçtiğimiz günlerde kamuya toplamda 110 bin personel alınacağı duyuruldu. Başvuru için gereken şartlarda Devlet Memurları Kanununda 48. Madde de belirtilen genel şartları taşıyan adaylar başvuru yapabiliyor. Adaylara özel şartlarda belirtilen sağlık ve güvenlik şartlarında da  istenilen özellikleri taşıyan adayların KPSS puan türünden yeterli puan alması önemli bir ölçü olmakta.

KPSS 60 İLE ALIM YAPAN KURUMLAR

En az 60 KPSS puanına sahip olanların başvuru yapabilecekleri kurumların başında Türkiye Büyük Millet Meclisi geliyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan duyuru ile personel alımı başvuruları alındı. Diğer kurumlar arasında ise Diyanet İşleri Başkanlığı, Danıştay Başkanlığı teknik kadrolara, şoför alımlarında ve diğer kadrolarda alımlarda en az 60 puan olmak şartı bulunuyor. Emniyet Genel Müdürlüğü 2018 yılında çok sayıda polis alımları yapacak. Başvurular KPSS’siz ve 60 puan ile alımlar yapılması bekleniyor. EGM 16 bin civarında alım ile PÖH, PMYO, PAEM, POMEM kadrolarına ciddi personel alımları yapılacak. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kurumu, Milli Savunma Bakanlığına yapılan alımlarda KPSS puanı şartı 60 ile yapılacak. Güncel olan ve ocak ayında alımlara deam eden bazı kurumları ise aşağıdaki tablodan bakabilirsiniz.

Ocak 2018’de Kamu Personeli Seçme Sınavından düşük puan ile alım yapan bazı kurumları ilan detaylarından başvuru şartlarını inceleyebilirsiniz. Bazı Kurumların KPSS şartı istenmediği yada bazı kurumlarda ise KPSS baraj puanın 50 olduğunu hatırlatmak isteriz.  Ayrıca ocak ayında yeni duyurulan ilanlarıda tabloya eklemeye devam edeceğiz.

Alım Yapılacak Kurum

Alınacak Personel Sayısı

Son Başvuru Tarihi

İlan Detayı

Diyanet İşleri Başkanlığı

9 bin 500

16/01/2018

Detaylar

Diyanet İşleri Başkanlığı

50

15/01/2018

Detaylar

Yurt Dışı Türkler ve Akraba toplulukları

2

02/02/2018

Detaylar

Milli Savunma bakanlığı

396

12/02/2018

Detaylar

Ayvacık Belediyesi

1

22/01/2018

Detaylar

OCAK AYINDAKİ TÜM İLANLAR İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim