Devlet kurumlarına bağlı olan ve her geçen gün personel açığı sürecinde birçok elemana ihtiyaç olan kamu kurumları yayımlamış oldukları personel ilanlarıyla birlikte kendi bünyelerinde ki eleman açıklarını kapatmaya çalışmaktadır. Yayımlanan bu ilanlar ile ilgili olarak adaylardan istenilen en büyük özelliklerden biri de yapılacak olan eleman alımlarının KPSS şartı talep etmiyor olması birçok iş arayan vatandaş için büyük bir şans olarak nitelendiriliyor. 

Personel Alımı Yapılacak Olan Kurumlar

Devlet bünyesine bağlı olan özel kurumlar tarafından yayımlanan personel ilanlarına göre belirlenmiş olan kontenjanlar doğrultusunda adayların personel alımı yapılacağı açıklandı. Yapılacak olan personel alımları kurumların belirlemiş oldukları genel ve özel başvuru şartlarına göre yapılacağından adayların öncelikli olarak şartlara göre başvuru yapmaları gerekmektedir. Yapılan başvurularda şartları sağlamayan adayların başvurularının geçersiz sayılacağı açıklandı. Personel alım ilanı veren kurumlar şu şekildedir; " Eti Maden İşletmeleri, Dışişleri Bakanlığı, Sağlık Bilimleri Üniversitesi, TÜBİTAK, Konya 8. Noterliği" kadroları personel alımlarını yapacak.

Başvuru Şartları

Her kamu kurumu için belirlenmiş olan başvuru şartları farklı olsa da adaylar için istenilen genel başvuru şartları şu şekildedir; " T.C. vatandaşı olmak, 18 yaşından büyük olmak, istenilen eğitim seviylerini karşılıyor olmak, herhangi bir adli soruşturmaya girmemiş olmak, adli sicil belgesinin temiz olması" adaylardan istenilen başvuru şartlarındandır.

Editör: TE Bilisim