Devlet kurumları İŞKUR üzerinden KPSS ya da KPSS şartı olmadan işçi memur ve Toplum Yararına Personel kapsamında personel alımı gerçekleştiriyor. Birçoğunuzun bildiği gibi devlet Kurumu personel alımlarını İŞKUR üzerinden yayınlıyor.

 Bu kurumların büyük bir kısmı Belediye Belediye birimleri bakanlıklar taşra teşkilatında yer alan kurumlar olarak belirlenmiş durumda. İŞKUR üzerinden binlerce personel alımı yapılıyor bu ilanların büyük bir kısmı toplum yararına işçi alımı ile KPSS şartı olmadan memur alımı ve ayrıca işçi alımlarından oluşuyor. Ayrıca bazı kurumlara KPSS ile memur alım ilanları da var.

KPSS İle Memur Alımı

Belediye Başkanlıkları, İl Özel İdareleri, MKEK Müdürlüğü, Öğretmenevi Kurumların İlanlarında Yer Alan Açık Pozisyonlar; Güvenlik Görevlisi, Cankurtaran, Büro Memuru (Genel), Beden İşçisi (Genel), Beden İşçisi (Genel), Çiftçi (Tarla Ürünleri)(Zirai Sulamacı)

TYP Personel Alımları

İŞKUR üzerinden yayınlanan ilanların bir diğeri de toplum yararına personel ilanları TYP ilanları İl Emniyet Müdürlükleri, Cumhuriyet Başsavcılıkları, İlçe Müftülüğü, Belediye Başkanlıkları, İl Müftülüğü, Valilikler, Kaymakamlıklar, İl Tarım Müdürlükleri tarafından yayınlanmakta.

BAŞVURULAR NASIL OLACAK

Başvurular sadece İŞKUR üzerinden yapılacak.