Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulan kanun teklifine göre Jandarma personelin görevde yükselmesi ve özlük haklarında iyileştirmesi yapılması öngörülüyor.

3466 sayılı Uzman jandarma Kanununda yapılması öngörülen değişiklik teklifi Dr. Müzeyyen Şevkin imzalı Adana Milletvekili İçişleri Komisyonu ile Milli Savunma Komisyonuna sundu. Bugün komisyona geçiş yapan teklifte; özlük haklarında astsubaylığa geçiş yapabilmeleri için şartlarda değişiklik yapılmasını istedi;

UZMAN JANDARMALAR ASTSUBAYLIĞA GEÇİŞLERİ;

Astsubay olmak isteyen uzman jandarmaların yaş şartı 35 iken 40 olarak değiştirilmesi istenildi. 3600 ek gösterge rakamından yararlanabilmeleri, Uzman jandarma eğitimlerinde geçen sürelerin fiili hizmet süresinden sayılması, 6 aylık görev başı eğitimi aldıklarını ve astsubaylarla özlük hakları bakımından eşit olmadıkları özlük iyileştirilmesi yapılması ve 3466 sayılı kanunda değişilik yapılması istenildi.


2020'DE UZMAN ERBAŞ ALINACAK MI?

Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar yaptığı açıklamalarda sözleşmeli erbaş sınıfından başarılı olan ve şartları taşıyanlar Uzman Erbaşsınıfına geçiş yapabileckeleri aktarıldı. Bu sebeple 2020'de yeni ilan açıklanması beklenmiyor.

Editör: TE Bilisim