Türk Silahlı Kuvvetler (TSK) personel alımı için Devlet Personel Başkanlığı’nda ilan yayımladı. İlana göre Sahil Güvenlik Komutanlığı Uzman Erbaş alımı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı pilot adayı muvazzaf subay alımı yapacak.

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI İÇİN KİMLER BAŞVURABİLİR?

Sahil Güvenlik Komutanlığı Uzman Erbaş alımı için yayımlanan ilanda adaylar için aranan temel kriterler ise,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak
  • En az lise mezunu olmak.
  • 2018 yılının Ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1991 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir),
  • Askerlik görevini yapmış veya yapıyor olmak,

Adayların kılavuzda yer alan diğer kriterleri de dikkatlice inceleyip başvurularını gerçekleştirmesi gerekmektedir.

HANGİ BRANŞLARDAN ALIMLAR YAPILACAK?

Sahil Güvenlik Komutanlığı Karargâhı ile bağlısı birlik ve kurumlarda istihdam edilmek üzere Topçu, Motorcu, Telsizci ve Kurbağa Adam kadrolarına alım yapacak. Tüm branşlarda adaylar için özel koşullar yer almakla birlikte adaylar yüzme testine tabi tutulacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

Sahil Güvenlik Komutanlığı Uzman Erbaş alımı için adayların 17 Eylül -27 Eylül tarihleri içerisinde www.sahilguvenlik.gov.tr internet adresinden istenilen bilgileri doldurmaları gerekmektedir. 27 Eylül 2018 günü saat 14.00’te sona erecek başvurular için adayların ilan edilen son saate dikkat etmeleri gerekiyor. Halen askerlik hizmetini yapan adayların da birlik komutanlıklarınca yapılacak işlemleri takip etmeleri ve eksiksiz yerine getirmeleri gerekiyor. Çünkü başvuru şartlarını yerine getirmeyen adaylar sınavın hangi aşamasında olursa olsun elenmiş sayılacak ve atanmış dahi olsalar işlemleri iptal edilecek. Adaylar internet sitesi üzerinden başvurularını tamamladıktan sonra kendilerine sistem tarafından şifre verilecek ve başvuru tarihleri içerisinde bilgilerini kontrol edip güncelleyebileceklerdir. Kılavuzda istenilen belgeler de detaylı bir şekilde anlatılmış olup adayların belgelerini eksiksiz yüklemeleri istenmektedir.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yazılı sınav ile ikinci seçim aşamalarına girecek adayların listesi ve adayların bu sınavlara gelirken yanlarında getirecekleri belgeler www.sahilguvenlik.gov.tr internet adresinden 12 Ekim 2018 tarihinden sonra ilan edilecektir. Bu tarihten önce sonuçların açıklanması durumunda adayların cep telefonlarına kısa mesaj ile bilgi verilecektir.

Uzman Erbaş alımı için adaylar gerekli koşulları yerine getirmeleri halinde yazılı ve ikinci seçim aşamasına tabi tutulacak.

Adayların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için aşağıda yer alan kılavuzu dikkatlice okumaları gerekmektedir.

HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI’NA KİMLER BAŞVURABİLİR?

Hava Kuvvetleri Komutanlığı pilot adayı muvazzaf subay alım ilanına Türk vatandaşı olan ve en az 4 yıllık fakülte(kılavuzda yer alan bölümlerden) mezun erkekler başvurabiliyor. Yaş kriterinin de önemli olduğu kılavuzda yer alan bilgilere göre adayların 01 Ocak 2018 tarihi itibarı ile düzeltilmemiş nüfus kaydına göre; 24 yaşından büyük olmaması gerekiyor (01 Ocak 1994 ve daha sonraki doğumlular başvurabilir. Sadece yıl hesabı yapılır, ay ve gün hesaba katılmaz).

BAŞVURULAR NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

Hava Kuvvetleri Komutanlığı pilot adayı muvazzaf subay alım ilanına gerekli kriterleri sağlayan adaylar 1 Ekim 2018 saat 23:29’a kadar https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresi üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecek. E-devlet şifresi ile yapılacak işlemler haricinde şahsen, posta, dilekçe veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecek.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR?

Adaylar öncelikle kılavuzu dikkatlice okumalı gerekiyor. Yapılacak tüm sınavlardan başarılı olan ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde pilot sınıfında göreve başlayıp pilotaj eğitiminden başarıl olanlar 18 yıl, pilotaj eğitiminden başarılı olmayıp diğer sınıflarda göreve başlayanlar15 yıl mecburi hizmet yapacak. Adaylar herhangi bir mağduriyet yaşamak için aşağıda yer alan ilanı dikkatlice okumalıdır.

HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI PİLOT ADAYI MUVAZZAF SUBAY ALIM İLANI

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI UZMAN ERBAŞ ALIMI İLANI