18 Mart itibari ile başvuruları başlamış olan bekçi alımı için artık son güne gelindi. Polis Akademisi Başkanlığı iki farklı duyuru ile bünyesine 8 bin 187 kişilik kadro ile çarşı ve mahalle bekçisi alacak. 200 Bin kişinini başvuru yaptığı ilana henüz başvuru yapmamış olan aday var ise onlar için bir kez daha detayları sizlerle paylaşacağız. Bekçi alımı başvurusu yapmak isteyen adaylar öncelikle bazı nitelikleri yerine getirmek zorunda ve bu niteliklere göre ön başvur yapmak zorundadırlar.

Türkiye Geneli Bekçi Alımı Yapılacak?

Polis Akademisi Başkanlığı iki farklı şekilde duyuru yayımladı. Buna göre yapılan ilk duyuruya göre 2019 -1 kapsamında 81 il için 8 bin bekçi alımı yapılıyorken, bir diğer duyuruda ise 2019-2 kapsamında Ankara ve İstanbul ilçelerine 187 çarşı ve mahalle bekçisi alınacak.

Başvuru Şartları Nedir?

Bekçi alımına başvuruda bulunacak adaylardan bazı nitelikler aranıyor ve bu bağlamda;

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Başvuru Yapılacak İl ve İlçe sınırları içerisinde en az 1 yıldır ikamet ediyor olmak, Askerliğini yapmış ve erkek olmak, En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak, En az 167 cm boyunda olmak, Beden Kitle İndeksi 18 ike 27 arasında olmak,

18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak, Türk toplumunda kötü şöhretli olarak bilinmemek, memuriyete engeli bulunmamak, Görevini yapmasına engel olacak herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Silah taşımasına veya silahlı görev yapmasına engel olabilecek durumu olmamak, Emniyet teşkilatının belirttiğin sağlık yönetmeliğindeki nitelikleri taşımak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, herhangi bir terör örgütü üyesi olmamak, başvuru tarihi itibari ile herhangi bir siyasi parti üyesi olmamak gibi nitelikler aranmaktadır.

Başvurular Sona Eriyor!

Bekçi alımı için adaylar başvurularına 18 Mart 2019 tarihi itibari ile başladılar ve adaylar başvurularını en geç 01 Nisan 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri zorunludur. Bu kapsamda adaylar başvurularını Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirmeleri gereklidir.

Başvuru Ücreti Yatırma Tarihleri:

İnternet üzerinden ön başvuru yapacak adaylar tarafından sınav başvuru ücreti olan 130 18/03/2019 saat 09:00’dan 01/04/2019 saat 17:00’ye kadar Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “2019/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı” isimli hesabına yatırılacaktır.

Sadece Halkbank şubelerinden, ATM’lerinden ve internet bankacılığından başvuru ücreti yatırılabilecektir. (İnternet Bankacılığından ücret yatıran adaylar dekont çıktısı almaları gerekmektedir.)

BAŞVURU KILAVUZU VE BAŞVURU EKRANINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

Editör: TE Bilisim