2020 yılı içerisinde TSK tarafından yapılacak olan alım ilanları binlerce aday tarafından merakla beklenirken bugün Resmi Gazete’de yayınlanan karar göre sağlık şartlarında değişiklik yapıldı. TSK’ya alımlarda sağlık konusunda getirilen bu kolaylıklar birçok kişiyi ve adayı ilgilendiriyor. Yapılan değişikliğin yer aldığı Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ise bugün itibari ile Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş bulunuyor. Peki yapılan değişiklikler ne, işte detaylar.

Sağlık Şartları Değişti

Resmi Gazetede bugün yürürlüğe giren karar ile birlikteTSK'da görev yapma konusunda da sağlıkla ilgili şartlara kolaylık getirilmiş bulunuyor. Alınan bu kararda MSÜ adına diğer fakültelerde eğitim görecek öğrenci adaylarına ilişkin aday kaybının önlenmesi için omurga eğrilikleri ve düz tabanlıkla ilgili düzenlemeler yapıldı. Aynı zamanda adaylar lehine deri ve zührevi hastalıklar, vücutta görünümü bozan doku bozuklukları ile ürolojik rahatsızlara yönelik personel alımında adayların lehine kararlar alındı.

Ayrıca görme bozukluğu olan adaylar için ise Tashihle her bir gözde görmeleri tam olmak şartıyla, her bir gözde 1.00 diyoptriye kadar olan miyopi, hipermetropi ile 1.00diyoptriyi geçmeyenastigmatizmalar öğrenciliğe engel değildir. Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığıve Sahil Güvenlik Komutanlığı adına (Milli Savunma Üniversitesi, Jandarma ve Sahil GüvenlikAkademisi hariç) diğer fakültelerde eğitim gören öğrenci adaylarında düzeltme ile her iki gözdegörmeler ayrı ayrı tam olmak şartıyla 3 diyoptriye (3 dahil) kadar miyopi ve hipermetropi ile 90derecelik iki eksen arasındaki kırılma kusuru farkı 3 diyoptriyi geçmeyen astigmatizmalar öğrenciadaylığına engel değildir” kararı alındı.

Karara ulaşmak için: https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/04/20200415-7.pdf

Askerliğe Engel Olan Hastalıklarda Değişiklik

Askerliğe girişte yapılan sağlık kontrolünde de adayların incelendiği hastalık ve diğer rahatsızlarda da düzenlemelere gidildi. Bu noktada yedek subay ve yedek astsubay adaylarının hastalık izni sayılan durumlarda geçirilen bu sürelerin toplamının sınıf okullarında geçirilen sürenin üçte birinden fazla olması halinde adayların terhis edileceği yer aldı.