TSK SGK'dan askeri personel alımı için önemli bir duyuru geldi!

Sahil Güvenlik Komutanlığı 2020 yılı uzman erbaş alımı başvuru sonuçları ve sınav tarihi açıklaması geldi. İçişleri Bakanlığı'na bağlı Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alımları devam ediyor. 3 ile 13 Mart 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilen alımlar kapsamında motorcu, elektrikçi, Topçu, serdümen, kurbağa adam branşlarındaki istihdam edilecek. Uzman erbaş statüsünde 3269 sayılı yönetmelik kapsamında başvur şartlarına sahip olmak gerekiyor; Bunun İçin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Erkek, 27 yaşını bitirmemiş, askerlik görevini er erbaş ya da sözleşmeli er erbaş olarak yapmış ya da yapıyor olmak, askerliğini yapanlar için 3 Mart 2015 tarihi sonrasında terhis olmuş olmak, halen askerde olanlar için ise birlik tarafından yönetmelik kapsamında hazırlanacak uzman erbaş olacaklar için nitelik belgesinde onlu olarak kanaat oluşması, yaş şartlarını taşıyor olmak, askeri öğrencilik ile ilişiği kesilmemiş olmak, TSK, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı birimlerinde subay astsubay uzman jandarma uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak başvuru şartları istenmektedir.

SONUÇLAR: S.G.K.LIĞI 2020 YILI UZMAN ERBAŞ ALIMI BAŞVURU SONUÇLARI VE SINAV TARİHLERİ

Yukarıdaki linkte tıklayıp, T.C. kimlik numarasını yazarak arama butonuna basınız.

YAZILI SINAVA GİRECEK ADAYLAR;

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından açıklanan sonuç listesine göre ikinci aşamaya girecek adayların bu aşamadaki genel kültür mesleki bilgi yazılı sınavları bu sıanvdan başarılı olanlar ön sağlık muayenesi, fiziki değerlendirme testleri, uygulama ve mesleki bilgi sınavı mülakat sınavı testlerinden başarılı olarak geçmeleri gerekmektedir.

Ön başvurudan kabul olanlar için mesleki bilgi ve genel kültür yazılı sınavı için adayların 100 puan üzerinden en az 60 puan almaları gerekmektedir. Adaylar sınava gelirken yanlarında Kurşun kalem silgi kalemtraş getirebileceklerdir.

İŞİN OLSA