Milli Savunma Bakanlığı resmi İnternet adresinde yayımladığı duyuruya göre Subay ve Astsubay alımı yapılacak. Türk Sİlahlı Kuvvetleri 2018 yılı Dış Kaynaktan Bando Sınıfı Muvazzaf Subay ve Astsubay temini için başvuru kılavuzu yayımladı.

Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığına Dış Kaynaktan BANDO SINIFI Muvazzaf Subay ve Astsubay Temini maksadıyla başvuru kılavuzunda belirtilen esaslara göre ön başvuru alımına başlanmıştır.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adaylardan genel ve özel olarak bazı nitelikler aranıyor. genel olarak adaylardan, 

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa veya zamanaşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş, hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adlî sicilden çıkartılmış olsa bile, bir cürümden hükümlü bulunmamak veya soruşturma altında olmamak,
  •  Sivil ve askerî okullardan herhangi bir nedenle çıkarılmış olmamak,
  • Her ne sebeple olursa olsun Türk Silahlı Kuvvetlerinden çıkarılmamış olmak,
  • Yapılacak Arşiv Araştırması ve Güvenlik Soruşturması sonucu olumlu olmak,
  • Herhangi bir kadın/erkek ile nikâhsız olarak birlikte yaşamamak,
  • Daha önce çalıştığı kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik ve ahlakî nedenlerle çıkarılmamış olmak

ÖZEL NİTELİKLER NEDİR?

Türk Silahlı Kuvvetleri adaylardan özel olarak yukarıdaki niteliklere ek olarak, Muvazzaf subay adayları için, Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmamak, Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için 32 yaşından büyük olmamaları gereklidir. Muvazzaf Astsubay adayları için ise Ön lisans düzeyinde mezunlar için 25 yaşından büyük olmamak, Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmamak şartı aranır.

Ayrıca Askerlik hizmeti devam etmekte olan yedek subay, kısa dönem erbaş ve erler,Askerlik hizmetinden terhis olanlar, Kanuni sebeplerle (öğrenim, tecil vb.) henüz askerlik yükümlülüğünü yerine getirmemiş olanlar, Herhangi bir kurum veya kuruluşa karşı mecburi hizmet sorumluluğu olmayan ve kazandığı mesleki sıfatı nedeni ile ileride sınıf değişikliği isteminde bulunmayacağını taahhüt edenler başvurabilecektir.

BAŞVURULAR:

Adaylar ön başvurularını 06 Ağustos 2019 (saat 23.59’a kadar) tarihine kadar, https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak çevrimiçi (online) olarak yapacaklardır. Şahsen, posta kanalı ile, dilekçe ile veya diğer şekillerde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

BŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI