Astsubay Alımı İlanı yayımlandı. Az Önce Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin adresi üzerinde gelmiş olan ilana göre Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 2021 yılı Dış Kaynaktan Muvazzaf Astsubay adayı temini başvuru kılavuzu yayımlandı. Astsubay Alımları TSK bağlı olan Hava, Deniz ve Kara Kuvvetleri komutanlıklarına yapılacak.

Başvuru süreci başlamış olan Askeri Personel Alımı ilanı için başvurular Aralık ayı boyunca devam edecek. Başvuru şartları ve başvuru tarihlerine haberimizin devamında ulaşabilirsiniz.

Muvazzaf Astsubay Kimdir?

Muvazzaf Astsubay, 926 sayılı TSK Personel Kanunu kapsamında, en az iki yıl süreli fakülte veya yüksekokulları bitiren ve kılavuzun müteakip bölümlerinde açıklanan şartları sağlayan erkek adaylardan istihdam edilen astsubaylardır.

Muvazzaf astsubay aday adaylarından, tüm seçim aşamalarını geçmelerini müteakip, başarı sıralaması esasına göre kontenjana girenler, muvazzaf astsubay adayı statüsünde “Astsubay Temel Askerlik ve Astsubaylık Anlayışı Kazandırma (ASTTASAK) Eğitimi”ne tabi tutulacaktır. Eğitimi başarıyla tamamlayanlar, “Astsubay Çavuş” rütbesiyle istihdam edildikleri sınıfıyla ilgili kursa gönderileceklerdir. Söz konusu kursu başarı ile bitirenler yerleştirildikleri Kuvvet Komutanlığında uygun kadrolara atanarak göreve başlayacaklardır

KPSS Şartı Var Mı?

2020 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS P93 Ön Lisans puanı en az 60 olanlar veya 2020 ve 2021 KPSS P3 Lisans Puanı en az 60 olanlar, (her iki yılda da sınava katılmış olanların en yüksek KPSS P3 puanı dikkate alınacak, lisans mezunlarının KPSS P93 puanları astsubay temininde geçerli olmayacak, 2019 yılı ve öncesi KPSS puanları kabul edilmeyecektir.)

Bando sınıfına müracaat edecek adaylar için KPSS şartı aranmayacak, bu adaylardan MSB.lığınca yapılacak/yaptırılacak Genel Kültür Sınavından en az 50 puan alanlar değerlendirmeye alınacaktır.

Ön Lisans ve Lisans Mezunu Yaş şartı Nedir?

Türk Silahlı Kuvvetleri Muvazzaf Astsubay alımı için Ön Lisans mezunları için 25 ve Lisans Mezunları için 27 yaşından büyük olmamak şartı aranacak.

Astsubay Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Muvazzaf astsubay adayları için 926 sayılı TSK Personel Kanunu’nun 68’inci maddesi, Dış Kaynaktan Muvazzaf Astsubay Temin Yönetmeliği 6’ncı maddesi ile Fakülte ve Yüksekokullar Askerî Öğrenci Komutanlığı ve Öğrencileri ile Fakülte ve Yüksekokullardan Yetişen Subaylara ve Astsubaylara İlişkin Yönetmeliğin 40’ıncı maddesinde düzenlenmiş olan nitelikleri taşımaktır.

BAŞVURU YAPACAK ADAYLAR BURADA! SENDE KATIL YARDIMLAŞ

Kuvvet Komutanlıklarına Göre Kontenjan Dağılımı Nedir?

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Muvazzaf Astsubay Branş Dağılımı: Lisans Bölümlerine 442 Astsubay Kontenjanı İle ve Ön Lisans bölümlerine,

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Muvazzaf Astsubay Branşları: Lisans 12 Astsubay Alınacak.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Muvazzaf Astsubay Branş Ön Lisans: 28 Astsubay alınacak.

Başvurular Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

TSK Kuvvet Komutanlıklarına Astsubay alımı başvuruları ilanın yayım tarihi olan 2 Aralık 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 23 Aralık 2021 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını MSB PERTEM üzerinden gerçekleştirecekler.

Online olarak https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak çevrimiçi (online) olarak yapacaklardır. Şahsen, postayla, dilekçe ile veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI

Editör: TE Bilisim