Milli Savunma Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde Deniz Kuvvetleri, Sahil Güvenlik Komutanlığı başta olmak üzere er alımı ile uzman erbaş alımı yapacağını duyurmuştu. Alımlara büyük ilgi gösteren adaylar için ilgili kadrolara başvurular hâlâ devam ediyor. En az ilkokul mezunu olma şartı ile alınacak olan adaylar askeri personel ve kolluk kuvvet olarak görev yapacak.

Er ve Uzman Erbaş Başvuru Şartları

Milli Savunma Bakanlığı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na alınacak olan 1640 sözleşme er kadrosu için adayların T.C. ve erkek vatandaş olmaları, en az ilkokul mezunu olmaları, Askerlik hizmetini tamamlamış olanlardan, müracaatın yapıldığı yılın 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle 25 yaşını bitirmemiş olması, Askerlik hizmetine başlamamış veya askerlik hizmetini tamamlamamış olanlar için 1 Ocak 1994 tarihi ile 31 Aralık 1999 tarihleri arasında doğmuş olması, ve askeri okullar ile bağlantısı olmaması, kamı haklarından mahrum olmaması şartı aranmaktadır.

Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda istihdam edilecek uzman erbaş alımı için ise adayların T.C. ve erkek vatandaş olması, en az lise mezunu olması, 1 Ocak 1992’den sonra doğmuş olması, askerlik görevini yapıyor ya da yapmış olması, askeri okullar ile ilişkisi olmaması, en az 1.64 boyunda olması gibi şartlar yer almakta olup ilgili ilana ulaşmak ve başvuru yapmak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

BAŞVURU DETAYLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim