Sahil Güvenlik Komutanlığı KPSS ile ya da KPSS şartı olmadan askeri personel alımı yapılacak!

BAŞVURULAR İÇİN SON 3 GÜN

İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı sözleşmeli personel alımları kapsamında Astsubay istihdamı yapacak. Buna göre adaylar başvurularını 25 Şubat tarihinden itibaren yapabilecekler. Online internet sitesi üzerinden yapılan başvuruların son tarihi ise 13 Mart tarihinde sona erecek.

YAŞ EĞİTİM VE KPSS ŞARTI;

Astsubay alımı için başvuru şartlarında yaş, eğitim ve KPSS için hangi şartlar aranacak? Buna göre adayların yaş şartında en az 01/01/1992 ve sonrası doğmuş olmaları yani 27 yaşını bitirmemiş olmaları istenilmektedir.

KPSS şartlarında ise bazı branşlar için KPSS puanı aranacak. bu branşlar için P3 puan türünden en az 60 ve üzeri almak gerekli olacak. şehit ve malul eş yada çocukları için bu puandan yüzde 80'ını almış olmaları yeterli olacak. KPSS şartı olmayan branşlardan bazıları ise şöyle; güverte, makine olarak belirtilmekte. KPSS'den en az 60 ve üzeri puan alan adaylar ise ikmal, bilgi teknolojileri, idari büro, idari (adalet) bölümlerinden başvuru yapabilecekler. Diğer yandan kadın adaylar için ise idari kadrolarda, ikmal kadrosunda başvuru yapmaları imkânı bulunacak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Adaylar başvurular için diğer şartları başvuru kılavuzunu inceleyerek detaylar hakkında bilgi edinebilirler. Başvuru işlemleri https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris adresi üzerinden yapılabilecek. Online olarak yapılacak başvuruların son günü ise 13 Mart tarihi olarak açıklandı. Diğer detaylar için başvuru kılavuzu

Diğer Askeri ilanlardan ve personel alımlarındananında haberdar olmak için sosyal medya siteleri üzerinden bizi takip edebilir ve İşin Olsa Mobil Uygulaması indirerek bildirim alarak haberdar olabilirsiniz.

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim