Jandarma Genel Komutanlığından ve Sahil Güvenlik Komutanlığından son dakika askeri personel alım ilanı geldi. Buna göre adayların eğitim düzeyinde en az önlisans yada lisans mezunu olmaları ile Kamu Personeli Seçme Sınavlarından puan almamış olan adaylar ile KPSS'den en az 60 puan adaylara yönelik olarak 175 astsubay alımı yapılacak. Jandarma Genel Komutanlığına ise 3.550 astsubay alımı olacak.

KADRO DAĞILIMI;

Sahil Güvenlik Komutanlığına astsubay alımlarında kontenjan dağılımı ve bu kadroda istenilecek eğitim şartları şu şekilde olacak.

KPSS ŞARTI OLMADAN YAPILACAK ALIMLAR;

Güverte; Bu kadroda erkek adaylar için 80 kadro ayrıldı ve MYO mezunları arasından Deniz ulaştırma ve işletme ya da güverte mezunu olmak gerekmektedir. KPSS şartı aranmayacaktır.

Makine: 30 astsubay kadrosu makine kadrosunda gerçekleşecek. Buna göre Meslek Yüksek Okulların Gemi Makineleri işletme bölümü mezunu olmak istenilecek. Kpss şartı aranmayacak

60 KPSS İLE ASTSUBAY ALIMI;

Kurbağa adam Güverte branşındaki alımlardan erkek adayların başvuru yapabileceği 5 kişilik kadroda Sualtı teknolojisi bölümünden mezun olmak gerekli olacak. KPSS P93 puan türünden en az 60 ve üzeri puan almak bu kadroya başvuru için yeterli olacak.

Uçak Bakım: 15 uçak bakım astsubay alımında MYO bölümlerinin Uçak motoru Uçak gövdesi veya Uçak Teknolojisi, Uçak Gövde Motor bölümlerinden mezun olmak, P3 puan şartında en az 60 ve üzeri puan almak gerekmektedir.

İkmal alanındaki alımlarda 15 kadro ayrıldı. Lojistik, Lojistik Yönetimi veya Maliye bölümü mezunu olmak istenilmektedir. KPSS P93 puan türünden 60 ve üzeri puana sahip adaylar aşvuru yapabilirler.

Bilgi Teknolojileri kadrosundaki alımlar için: Bilgisayar Teknikerliği ve Programlama, Bilgisayar Programcılığı Programı, Bilgisayar Teknolojileri ve Bilişim Sistemleri, Bilgisayar Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojisi, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama veya Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama, Bilgisayar Programcılığı bölümlerinden mezun olmak, P3 puan türünden en az 60 ve üzeri puan almak gerekmektedir. Bilgi teknolojileri alanında 10 erkek alım olacak.

İdari; Kadın adayların başvuru yapabileceği alımlardan bir tanesi idari kadrodaki alımlarda olacak. 10 Kadın ile 10 Erkek astsubay alımı gerçekleşecek. KPSS P93 puan türünden en az 60 almak gerekiyor. Büro Hizmetleri ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Hukuk Büro
Yönetimi ve Sekreterliği veya Adalet, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı, Büro Yönetimi bölümlerinden mezun olmak istenilmektedir.

BAŞVURU TARİHLERİ;

Ön başvurular 4 Şubat 2020 tarihinde alınmaya başlanacak. Son başvuru ise 21 Şubat 2020 tarihinde sona erecek. E-devlet üzerinden https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet sitesi üzerinden ön başvuru yapılabilecek.

Jandarma Genel Komutanlığına 3.550 astsubay alımı detayları için tıklayın

2020 Sahil Güvenlik Komutanlığı ilanı

Editör: TE Bilisim