Sahil Güvenlik Komutanlığı 2019 yılı astsubay temini için başvuru kılavuzunu 25 Şubat 2019 tarihinde yayımlamıştı ve başvurularda beraberinde başlamıştı. Ancak başvurularda son güne gelindi ve adaylar en geç 13 mart 2019 tarihine kadar başvurularını tamamlamaları gereklidir. Henüz başvurusunu yapmamış olan adaylar için bir kez daha detayları sizlerle payşalıyor olacağız.

300 ASTSUBAY ALINIYOR!

Sahil Güvenlik Komutanlığı toplamda 300 kişilik kadro ile astsubay alımı yapacak. Buna göre, Güverte, Makine, İkmal, Uçak Bakım, Bilgi Teknolojileri, İdari ( Büro ) , İdari ( Adalet ) kontenjanlarına 300 astsubay alımı yapılacak. Buna göre, KPSS şartı olmadan ve KPSS 60 puan ile alım yapılacak olup, KPSS puan sırasına göre, Erkek (20) Kadın (10) İkmal, Erkek (15) Uçak Bakım, Erkek (15) Bilgi teknolojileri, Erkek (8) Kadın (8) İdari ( Büro ) ve Erkek (7) Kadın (7) İdari ( Adalet ) alınacak.

KPSS şartı olmadan ise sadece erkek adaylar arasından 150 kişi güverte ve 60 Makine kontenjanlarına alım yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

300 kişilik kadro ile sözleşmeli olarak alı yapılacak Astsubay adaylarından, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarında mahrum bulunmamak, Lisans mezunu olmak veya buna denkliği olan ve YÖK tarafından onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmaki 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak, 27 yaşını doldurmamış olmak, Silah taşımasına veya silahlı görev yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, TSK, Jandarma veya Sahil Güvenlik Komutanlığı sağlık yönetmeliğindeki sağlık şartlarını taşımak, Daha önce çalışılan kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, Alkol uyuşturucu veya benzeri uyarıcı madde den tedavi görmüyor veya görmüş olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek ve TSK ile bağlantısı kesilmemiş olmak gibi nitelikler aranacak.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Adaylar başvurularına 25 Şubat 2019 tarihinde başlamışlardı ve en geç 13 Mart 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adaylar başvurularını jandarma resmi başvuru sistemi olan https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi üzerinden gerçekleştireceklerdir. Başvuru kılavuzuna aşağıdan ulaşabilirsiniz.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim