İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevlerini sürdürmekte olan Sahil Güvenlik Komutanlığı açık olduğunu tespit ettiği pozisyonlar için askeri personel alımları gerçekleştirmekte olup geçtiğimiz günlerde hazırlanan subay alım ilanı kamuoyuna duyuruldu ve başvurular başladı.

Buna göre İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı kendi bünyelerinde subay rütbesinde istihdam etmek üzere toplam 72 askeri personel alımı yapacak. Adaylar başvurularını yapmaya devam ediyor. Peki kimler müracaat edebilir, başvuru şartları nedir? Tüm detayları www.isinolsa.com ekibi olarak sizlere açıklıyoruz.

ARANACAK ŞARTLARI NEDİR?

İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı toplam 72 subay rütbeli askeri personel alımı gerçekleştirmektedir. Peki aranacak şartlar nedir? Buna göre adayların Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, lisans bölümlerin ilgili dallarından diplomaya sahip olmak, Akademik Personel ve Lisansütü Eğitim ALES'ten 50 ile üzeri, Kamu Personeli Seçme Sınavı lisans düzeyinden ise 60 ile üzeri puan almak şartları aranmakta olup adayın sağlık sorununun olmaması, fiziğinde kusuru olmaması, silah taşımaya engeli olmaması gibi şartlara da sahip olması gerekmektedir. Peki ilana başvurular hangi tarihlerde ve nasıl yapılacak?

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı 72 subay rütbeli askeri personel alımı yapıyor. Peki başvurular nasıl yapılır? Buna göre adayların 19 Mart 2018 tarihinden başlayarak 1 Nisan 2018 tarihine kadar müracaatlarını Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi ya da Sahil Güvenlik Komutanlığının resmi internet sitesi olan www.sahilguvenlik.gov.tr adresine girerek e-devlet aracılığı ile gerçekleştirmesi gerekmektedir.

RESMİ BİLDİRİ BURADA

Editör: TE Bilisim