İçişleri Bakanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdürmekte olan Sahil Güvenlik Komutanlığı açık olduğunu tespit ettiği pozisyonlar için çok sayıda personel alımı gerçekleştirmekte olup geçtiğimiz günlerde kamuoyuna subay rütbeli askeri personel alımı ilanı yayımlandı.

Buna göre İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 72 subay rütbeli askeri personel alımı gerçekleştirmektedir. Adaylar müracaatlarını yapabilmekte olup ilana başvurular 8 Nisan 2018 tarihine kadar uzatıldı. Peki başvuru şartları nelerdir? Sahil Güvenlik Komutanlığı 72 askeri personel alımı ilanına başvurular nasıl yapılacak?

ARANACAK ŞARTLAR NELERDİR?

Sahil Güvenlik Komutanlığı 72 subay askeri personel alımı gerçekleştirmektedir. Peki aranacak şartlar nelerdir? Buna göre adayların Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, lisans mezunu olmak, ilgili bölümlerden mezun olmak, Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş ve 60 ile üzerinde puan almış olmak, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı ALES'e girmiş 50 ile üzerinde puan almış olmak, boy ve kilo uyumlu olmak, fiziğinde kusuru olmamak, sağlık sorunu olmamak, silah taşımaya engeli olmamak, alkol ile madde kullanıcısı olmamak gibi şartlar aranmaktadır. Peki başvurular nasıl yapılır?

BAŞVURU DETAYLARI NEDİR?

Sahil Güvenlik Komutanlığı lisans mezunu 72 subay rütbeli askeri personel alımı gerçekleştirmektedir. Alım ilanına başvurular 8 Nisan 2018 tarihine kadar devam etmektedir. Başvuru yapacak olan adayların www.sahilguvenlik.gov.tr linkine giriş yapması ve e-devlet aracılığı ile müracaatlarını tamamlaması gerekmektedir.

RESMİ İLAN BURADA (Başvurular 8 Nisan'a Kadar Uzatıldı!)

Editör: TE Bilisim