Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde bulunan eksikliği tamamlamak amaçlı farklı branşlarda alım yapacağını belirtti. Yayımlanan ilana göre Sahil Güvenlik Komutanlığı toplamda 72 Subay alımı yapacak ve bu ilana hem erkek hemde bayan adaylar başvuru yapabileceklerdir. haberimizin devamında ilanın detaylarına ve alım yapılacak branşlara, Başvuru şartlarına ve başvuru bilgilerine ulaşabilirsiniz.

İLANIN DETAYLARI:

Sahil Güvenlik Komutanlığı yayımladığı ilanda 72 subay alımı yapacağını belirledi. Buna göre başvuru yapan adaylar Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından sınava tabii tutulacaklardır. Ayrıca sınava katılabilmek için Sınav ücretini yatırmaları şarttır. Sınav ücreti 13 Nisan 2018 tarihi ile 20 Nisan 2018 tarihleri arasında yatırılacak ve Sınav 30 Nisan 2018 ile 18 Mayıs 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.

ALIM BRANŞLARI NELERDİR?

Sahil Güvenlik Komutanlığı toplamda 72 kişilik boşluk ile bay ve bayan adaylar alacak.Buna göre, Sahil Güvenlik ( Güverte ) 30, Sahil Güvenlik ( Makine ) 20, Sahil Güvenlik Bilgisayar Mühendisi 1, Sahil Güvenlik Endüstri Mühendisi 1, Sahil Güvenlik İkmal 5 ve Sahil Güvenlik ( Pilot ) 15 olmak üzere toplamda 72 Muvazzaf/Sözleşmeli Subay alımı yapacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Sahil Güvenlik Komutanlığı Subay alım ilanına başvuru yapacak adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Alım yapılacak branşlarda lisans mezunu olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, Lisans mezunları için 27 yaşını doldurmamış olmak ve Lisansüstü eğitim görmüş olan adaylar için 32 yaşını bitirmemiş olmak, Silah taşımasına engel olabilecek herhangi bir problemi olmamak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabiilecek herhangi sağlık problemi olmamak, Güvenilk ve arşiv araştırmasından olmulu sonuç alabilmek şartları aranmaktadır.

Ayrıca adaylardan, Sahil Güvenlik Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Sahil Güvenlik İkmal ve Sahil Güvenlik Pilot branşarı için 2016 veya 2017 yıllarına ait Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak ve ALES sınavından en az 50 puan almış olmak nitelikleride aranmaktadır. Bunun dışında kalan Sahil Güvenlik Güverte ve Sahil Güvenlik Makine pozisyonları için KPSS ve ALES şartları aranmamaktadır.

BAŞVURULAR:

Ön Başvuruda bulunacak olan adaylar, ilanın yayımlanması ile birlikte yani 19 Mart 2018 tarihi ilw 01 Nisan 2018 tarihleri arasında saat 13:59 a kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular sadece www.jandarma.gov.tr, www.sahilguvenlik.gov.tr ve www.jsga.edu.tr internet adresinden ulaşılabilecek, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim