Devlet Personel Başkanlığı an itibari ile yeni duyuru yaptı. Yapılan duyuruya göre Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki eksikliğini tamamlamak amaçlı 160 kişilik boşluk ile sözleşmeli olarak Muvazzaf Subay alımı yapacak. Yayımlanmış olan Başvuru kılavuzuna göre hem erkek adaylar hem bayan adaylar alınacaktır. Alımlar farklı branşlara yapılacak olup adaylardan aranan şartlar ve başvuru bilgileri aşağıda yer almaktadır.

ALIM BRANŞLARI NELERDİR?

Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesine toplamda 160 kişilik boşluk ile sözleşmeli olarak muvazzaf astsubay alacak. Buna göre adaylar için alım branşları, 90 Güverte, 35 Makine, 10 İkmal, 10 Uçak Bakım, 5 Bilgi Teknojileri, 5 İdari olmak üzere toplamda 160 Muvazzaf Subay alacak. Ayrıca bayan adaylar için İdari branşı ve İkmal branşı verilmiştir. Bayan adaylar bu branşlara başvuru yapabilirler.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Başvuru yapacak adaylar mutlaka başvuru şartlarını taşımak zorundadırlar. Buna göre adaylardan Kamu Persoeli Seçme Sınavı şartı aranacak ve en az 60 puan almış olmaları istencektir. Ancak Güverte Makine Pozisyonları için adaylardan KPSS şartı aranmıyacaktır.

Söz konusu olan ilan için adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, alım yapılac Branşlar için, belirtilen öğretim programlarından mezun olmuş olmak, KPSS şartı aranan branşlar içni 2016 veya 2017 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Önlisans mezunu içni KPSSP93 Puan türünden en az 60 puan almış olmak, Alımın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 27 yaşını tamamlamamış olmak, Silah taşımasına veya Silahlı görev yapmasına engel olabilecek herhangi bir problemi olmamak, TSK, J.Gn.K.lığı ve S.G.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak ve “Astsubay Öğrenci Adayı Olur” kararlı sağlık raporu almak, Daha önde görev yaptığı kuruluştan disiplin cezası ile ayrılmamış olmaki Alkol uyuşturucu ve benzeri maddelerden tedavi görmemiş veya görmüyor olmak, Askerli okullar ile işlisi kesilmemiş olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak ve yapılacak güvenlik ve arşvi araştırmasından olumlu sonuç alabilmek nitelikleri aranacaktır.

ÖN BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Sahil Güvenlik Komutanlığı Sözlşemeli Muvazzaf Astsubay alım ilanına başvuru yapacak adaylar ön başvurularına bugün ( 02 Nisan 2018 ) tarihi itibari ile başlayabilirler. Buna göre adaylar başvurularını en geç 23 Nisan 2018 tarihi saat 23:59  a kadar yapmaları gerekmektedir. Başvurular sadece www.jandarma.gov.tr, www.sahilguvenlik.gov.tr ve www.jsga.edu.tr internet adresinden ulaşılabilecek, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim