Polis Akademisi Başkanlığı'nın yakın zamanda yayımlayacağı ilan ile polis alımı yapması beklenirken yapılan duyuru ile komiser yardımcısı alımı yapılacağı öğrenildi. Buna göre başvurular henüz başlamadı ancak yapılan duyuru ile 50 kadın ve 950 erkek olmak üzere toplam bin komiser yardımcısı alımı yapılacağı kamuoyuna duyuruldu. Peki söz konusu ilana kimler başvuru yapabilecek? Kimler komiser yardımcısı olabilecek?

Kimler İlana Başvurabilir

Polis Akademisi Başkanlığının yayımlamış olduğu ilana binlerce aday başvuru yapmak istiyor ancak adayların şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Öncelikle komiser yardımcısı ilanına başvuracak olan adayların mutlaka lisans mezunu üniversitelerin 4 yıllık fakülte bölümlerinden mezun olması gerekiyor. Aksi takdirde komiser yardımcısı alım ilanına başvuramaz. Yine normal adaylar başvuru yapamamakta olup sadece polis erkek ve kadın adaylar başvuru yapabilir.

Polislik mesleğinde görevlerini en az iki yıl boyunca fiilen yerine getirmiş olması gerekmekte olup adayların hakların her hangi bir adli soruşturma yapılmıyor olması ve disiplin cezasının verilmemiş olması gerekmektedir. Bu adayların tamamı komiser yardımcısı alımına müracaat edebilmekte olup yapılacak olan sınav için 150 liralık ücreti gerekli bankalara yatırıp adayın dekontunu elinde bulundurması gerekiyor. Yine adayların 45 yaşından gün almamış olması gerekmekte olup başvurular 8 Şubat 2017'de başlayacak ve 15 Şubat 2017'de sona erecek. Detaylar için aşağıda ki linkin takip edilmesi gerekmektedir.

www.pa.edu.tr