Askeri personel olmak için adaylar bugün Milli Savunma Üniversitesi sınavında ter döktüler. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen 2020 MSÜ sınavı 120 sorudan oluşarak adaylara 135 dakika süre verildi. İlk maskeli sınavın yapılması uygulamasının ardından soru ve cevap anahtarları bugün ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden açıklandı.

2020- MSÜ sınav soruları ve doğru cevap anahtarları ÖSYM açıklama;

14 Haziran 2020 tarihinde uygulanan Milli Savunma Üniversitesi askeri öğrenci belirleme sınavında temel soru kitapçığı ve cevap anahtarlarının yüzde 10’luk kısmının basına yönelik olarak açıklandı. Adaylar da sistem üzerinden soruları görebilecekler. Sınava giren adaylar sosyal medya üzerine yaptıkları yorumlara göre soruların bazı bölümlerinde zorlandıklarını ifade ediyorlar. Tarih sorularından zorlandıklarını ifade eden adaylar sınav stresini atmaların ardından MSÜ sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunu sormaya başladılar.

2020 MSÜ SINAV SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM merkezi daha önce açıklanan sınav takvimine göre sonuçlar 7 Temmuz 2020 tarihinde açıklanacak. Adayların Milli Savunma Üniversitesi sınavı sonuçlarını öğrenebilmeleri için www.osym.gov.tr adresinden Aday İşlemleri Merkezi girişi yapmaları ve (T.C. kimlik numarası ve şifre ile) internet sitesinde yer alan sonuçları açıklamasının ardından sonuç belgesi kontrol sistemi sayfasından sonuçlara erişebilecekler. Adayların merak ettiği diğer konulardan bir tanesi de ikinci aşamada sözlü sınava girebilmek için taban puanlar ne kadar olacağıdır.

TABAN PUANLAR;

Astsubay ve subay askeri personel adaylar puan hesaplamalarından 4 yanlış 1 doğruyu götürecek. Adayların yaptıkları net ile ham puan belirlenecek. Tüm adaylar tarafından ve standart sapma hesaplaması gerçekleştirilecek. Hava Harp okullarında, Deniz Harp okullarında, Kara Harp okullarında, Astsubay Meslek Yüksekokullarında, Bando Meslek Yüksekokullarında eğitim görerek daha sonra astsubaylık gibi kadrolarda görev yapmaya başlayacak adaylar yazılı sınav sözlü sınav ve uygulama sınavlarının tamamından başarılı olmaları gerekli olacak.

TABAN PUANLARhttps://www.isinolsa.com/sinavlar/2020-msu-sinav-saati-giris-belgesi-maske-zorunlumu-mulakat-icin-h33527.html

Editör: TE Bilisim