Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı kuvvet komutanlıkları olarak bilinen Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı önceki yıllarda bilindiği üzere eğitimli askeri personel ihtiyaçlarını harp okulları aracılığı ile gerçekleştirmekteydi. Ancak harp okullarının kapatılması ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin Milli Savunma Bakanlığına bağlanmasından sonra Yükseköğretim Kurulu YÖK Türkiye'nin farklı noktalarında eğitim vermek üzere Milli Savunma Üniversitesi kurdu ve adaylar burada eğitilmeye başladı. Buna göre MSÜ'de eğitilmek üzere her sene olduğu gibi bu sene de lise mezunu ya da öğrencisi astsubay alımı başvurualrı sürüyor.

10 ŞUBATA KADAR SÜRECEK

Lise mezunu olan ya da lise öğrencisi olan ve Milli Savunma Üniversitesi MSÜ'de eğitilerek kalifiyeli astsubay olmak isteyen adayların Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yer alan aday işlemleri sistemine giriş yaparak MSÜ başvurularını gerçekleştirmesi gerekmektedir. MSÜ başvuruları 100 TL'dir ve anlaşmalı bankalardan ya da kredi kartı ile ÖSYM'nin sitesi üzerinden ödenebilmetkedir.

Milli Savunma Üniversitesine giriş yapabilmek için öncelikle adayların 100 TL'lik ücreti ödemesi ve Mart ayında yapılacak olan sınava girerek olabildiğince yüksek puan alması gerekmektedir. Sınavdan alınan puan ile adaylar hayali olan Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ya da Hava Kuvvetlerini tercih ederek eğitime başlayacaktır.

Editör: TE Bilisim