Son zamanlarda gündeme gelen ve duyurusu yapılmış olan Askeri Personel alım ilanları ile kamuya binlerce alım yapılıyor. Buna göre Milli Savunma Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyelerindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere farklı branşlarda olmak üzere toplamda 16 bin 675 kişilik boşluk ile Askeri Personel alımı yapılacak.

Yayımlanmış olan ilanlara göre alımlar farklı branşlarda olacak ve askeri personel alımları için başvuru süreci başladı. Adayların başvuru yapabilmeleri için öncelikle belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir. İşin Olsa ekibi tarafından hazırlanmış olan bu haberimizde sizlere ilanlar hakkında detayları aktarıyor olacağız.

İLANLARIN DETAYLARI:

Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı alım yapacak. Bu bağlamda Milli Savunma Bakanlığına bağlı olan Kara Kuvvetleri Komutanlığı 13 bin kişilik boşluk ile Sözleşmeli er alacak. Jandarma genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı ise 3 bin 675 Astsubay alımı yapacaklarını belirttiler.

ALIM YAPILACAK BRANŞLAR VE ÖZEL NİTELİKLER:

Adaylardan her pozisyon için farklı nitelik aranmakta olup aşağıda alım branşlarını ve özel nitelikleri sizlere aktarıyoruz.

Milli Savunma Bakanlığı:

MSB ( Milli Savunma Bakanlığı ) , 13 bin kişilik boşluk ile sözleşmeli olarak er alımı yapacağını belirtti. Söz konusu alımlar 2019 yılı için geçerli olacak olup adaylardan özel olarak, Askerliğini erbaş ve er olarak tamamlamış olanlardan alım yapılacak yılın Ocak ayı itibari ile yani 01 ocak 2019 tarihi itibari ile 25 yaşından büyük olmamak, Askerliğine başlamamış veya askerlik hizmetini tamamlamamış olanlardan ise, Düzenlenmiş nüfus kaydına göre 20 yaşından gün almamış ve 25 yaşını bitirmemiş olmaları gerekmektedir. Ayrıca alımlar en az İlköğretim mezunu olan adaylar kapsamaktadır. İlan hakkında detaylar için Buraya Tıklayınız.

Jandarma Genel Komutanlığı:

Jandarma bünyesine astsubay alımı yapacak. Söz konusu ilana erkek veya kadın adaylarda başvuru yapabilecek olup farklı branşlarda toplamda 3 bin 375 kişi alınacak. Buna göre jandarma Genel Komutanlığı Sözleşmeli olarak Lisans veya Ön Lisans Mezunu, 2 bin 343 Erkek ve 300 Kadın Jandarma,73 Erkek İstihkam, 136 Erkek Bakım, 175 Erkek Muhabere, 117 Erkek ve 22 kadın Personel, 84 Erkek ve 5 Kadın İkmal, 16 Erkek ve 6 Kadın Maliye, 6 Erkek ve 2 Kadın Bando, 40 Erkek Uçak/Helikopter Teknisyeni, alımı yapacak. Muvazzaf olarak ise 50 Erkek Sağlık ( Muvazzaf ) alımı yapacak.

Bu yönde adayların kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans mezunları içni KPSSP3 ve Ön Lisans mezunları için KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir.Ayrıca Ön Lisan ve Lisans mezunları için 27 yaşından büyük olmamak ve lisans üstü eğitim almış olanlar için 32 yaşını doldurmamış olmaları şarttır. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Sahil Güvenlik Komutanlığı:

Sahil Güvenlik Komutanlığı Sözleşmeli olarak 300 Astsubay alımı yapacak. Bu ilana erkek veya kadın adaylarda başvuru yapabilecek olup, bazı branşlar için adaylardan KPSS şartı aranacak. KPSS Şartı Aranmadan 60 Erkek Güverte Makine, 150 Erkek Güverte branşlarında alım yapılacak.

KPSS puan durumuna göre, 8 Kadın 8 Erkek İdari ( Büro ) ve 7 Erkek 7 Kadın İdari ( Adalet ), 20 Kadın 10 Erkek İkmal, 15 Erkek Uçak Bakım, 15 Erkek Bilgi Teknolojisi branşlarında alım yapılacak. Bu branşlar için adaylardan Ön Lisans mezunu seviyesinde KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacak. Yaş şartı olarak ise, 27 yaşından büyük olmamak şartı aranacaktır. ilgili ilan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

GENEL ŞARTLAR NEDİR?

Askeri personel alımları için adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Silahlı görev yapmasına engel olabilecek veya silah taşımasına engel olabilecek bir durum olmamak, Alkol, Uyuşturucu veya herhangi bir madde bağımlılığından tedavi görmemiş olmak, Daha önce görev yaptığı kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, Herhangi bir askeri eğitim veren kurumdan çıkartılmamış olmak, TSK ile ilişkisi kesilmemiş olmak gibi nitelikler aranacak.

Ayrı kamuya yayımlanacak diğer askeri personel alım ilanlarından anında haberdar olabilmek için İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek veya bizleri sosyal mecralarda takip ederek anında yeni ilanlardan haberdar olabilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

Twitter Hesabımızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.