Milli Savunma Bakanlığı tarafından farklı komutanlıklara askeri personel alımı ilanları yayımladı. Yayımlanan ilanlara göre askeri birliklere Sözleşmeli Er, uzman Erbaş ve Muvazzaf subay alımları yapılacak. İlgili ilanlara başvuru süreci başladı ve adaylar başvurularını belirtilen tarihlere kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere ilgili alımlar hakkında bilgileri aktaracağız. Bu haberimizde ilgili alımların genel niteliklerine ve başvuru bilgilerine ulaşabileceksiniz.

İLANLARIN DETAYLARI VE ALIM YAPILACAK ALANLAR NEDİR?

Milli Savunma bakanlığı resmi İnternet üzerinde ve Sahil Güvenlik Komutanlığı resmi İnternet sitesi üzerinde yayımlanan ilanlara göre askeri personel alımları yapılacak. Bu kapsamda, MSB hava Kuvvetleri Komutanlığı 2019 yılı Sözleşmeli Er Alımı yapacak. MSB Türk Silahlı Kuvvetlerine dış kaynaktan muvazzaf subay temini yapılacak. Sah,l Güvenlik Komutanlığı ise üçüncü dönem uzman erbaş alımı yapacak. daha detaylı bilgileri ise şöyledir.

UZMAN ERBAŞ ALIMI:

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılmış olan duyuruya göre 2019 yılı için üçüncü dönem kapsamında 4 farklı branşta uzman erbaş alımı yapılacak. Toplamda 240 uzman erbaş alımı yapılacak olup birimler yüzer/kara olacak. u kapsamda Yüzer/Kara birliklerine, 90 Motorcu, 30 İkmal ( Aşçı ), 80 Şoför, 20 kurbağa Adam ve 20 Kurbağa adam (Dalıcı Belgeli) alımı yapılacak.

Adayların başvuru yapabilmeleri için ise, Erkek olmak, Türk Vatandaşı olmak, 27 yaşını bitirmemiş ve terhisinin üzerinden 5 yıl geçmemiş olmak, Askerliğini yapanlar için birlik komutanlıklarından nitelik belgesi alınacak. bunun dışında en az lise mezunu olan adaylar başvuru yapabilecek ve adayların en az 164 cm boyunda olmaları gerekmektedir.

Başvurular 19 Eylül 2019 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 30 Eylül 2019 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Adaylar başvurularını Sahil Güvenlik Komutanlığı resmi İnternet adresi üzerinden gerçekleştirebileceklerdir. Başvuru Ekranı ve Başvuru Kılavuzu için Buraya Tıklayınız.

MUVAZZAF SUBAY ALIMI:

Milli Savunma bakanlığı Personel Temin sistemi üzerinde 24 Eylül 2019 tarihi itibari ile yayımlanmış olan ilana göre Türk Silahlı Kuvvetleri 2019 yılı için Dış kaynaktan Muvazzaf Subay alımı yapacağını belirtti. Adaylar için başvuru kılavuzu yayımlanarak başvuru şartları ve başvuru ekranı açılarak adaylara müjde verilmişti.

Bu kapsamda adaylardan, 2019 ocak ayı itibari ile düzenlenmiş nüfus kaydına göre, lisans mezunları için 27, Lisansüstü eğitim almış olanlar için 32 ve uzmanlık eğitimi almış olanlar için 35 yaşından büyük olmamak, En az dört yıllık eğitim veren fakültelerden mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

Ayrıca adaylardan KPSS ve Yabandı Dil sınavı şartı da aranmakta olup adayların 2018 veya 2019 yıllarında yapılmış olan Kamu personeli Seçme Sınavından KPSSp3 puan türünden en az 60 puan almış olmak ve Yabancı Dil Öğretmenliklerine müracaat edecek adaylar için; KPSS P3’den en az 60 puan almış olmak ve İngilizce Öğretmenliği için KPSSP3’den en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir.

Başvuru süreci ilanın yayım tarihi olan 24 Eylül 2019 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 07 Ekim 2019 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını MSB personel temin sistemi üzerinden yapılacak. Başvuru kılavuzu ve başvuru ekranı için Buraya Tıklayınız.

SÖZLEŞMELİ ER ALIMI:

Milli Savunma Bakanlığına bağlı olan Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki eksiklik için 2019 yılı Sözleşmeli Er Alımı yapacağını belirtti. Bu kapsamda bu ilan içinde başvuru süreci ilanın yayımlanması ile birlikte başlamış oldu.

Adaylardan, Türk Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, En az ilköğretim mezunu olmak, Askerliğini yapmış olan adaylar için 2019 Ocak ayı itibari ile 25 yaşından büyük olmamak, Askerliğine başlamamış olan adaylar için ise 20 yaşından büyük olmamak şartları aranacak. Askerliğini yapan adaylar için ise diğer askeri personel alımlarında olduğu gibi birlik komutanlıklarında alınacak nitelik belgesine sahip olunması gerekmektedir.

Başvurular, ilanın yayım tarihi olan 19 Eylül 2019 tarihi itibari ile başlamış ve MSB PERTEM üzerinden başvuru ekranı açılmıştır. Adaylar ilanın kılavuzuna ve başvuru ekranına ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

DİĞER ASKERİ PERSONEL ALIM İLANLARI BURADA

ASKERİ PERSONEL ADAYLARI İLE FİKİR ALIŞVERİŞİ İÇİN TIKLA KATIL

Editör: TE Bilisim