Milli Savunma Bakanlığından Askeri Öğrenci alımına ilişikin duyuru yayımlandı. MSB Ankara ve İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesini kazanan adaylar duyuruldu. Bu yönde ikinci seçim aşama tarihleri açıklandı. Eylül ayı içerisinde seçimler yapılacak. İlgili duyuru da sınav aşamaları ve diğer detaylar belli oldu.

Seçim Aşamaları Tarihi Belli Oldu!

Milli Savunma Bakanlığı nam ve hesabına Sağlık Bilimleri Üniversitesine yerleştirilen adayların (Ankara ve İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesini kazanan tüm adaylar) ikinci seçim aşamaları 08-09 Eylül 2021 tarihleri arasında MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Mamak/ANKARA'da icra edilecektir.

Malzeme ve Evraklar belli oldu!

Seçim aşamaları için adayların yanlarında getirmeleri gereken malzeme ve evraklar şöyledir:

a. Şeffaf Kapaklı Mavi Dosya

b. Aday Çağrı Belgesi

c. 2021-YKS Yerleştirme Sonuç belgesi

ç. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (Nüfus Cüzdanı)

d. Durum Bildirir Tek Hekim Sağlık Raporu

Adayların Fiziki Yeterlilik Testine katılabilmeleri için spor yapmasında sakınca olmadığını gösteren "Durum Bildirir Tek Hekim Sağlık Raporu" ile sınava gelmesi gerekmektedir. Bu raporu olmayan adaylar sınavlara alınmayacaktır.

e. Adli Sicil Kaydı ve Kesinleşme Şerhi

Adli Sicil kaydı bulunmayanlar e-Devlet çıktısı ile gelecek, herhangi bir mahkemede kaydı bulunanlar ise ilgili mahkeme kararı/kesinleşme şerhi, devam ettiğine dair belge, itiraz ettiyse temyiz belgesinin aslı ve fotokopisini getireceklerdir.

SEÇİM AŞAMALARI NEDİR?

Birinci Gün (08 Eylül 2021):

a. Evrak Kontrolü

b. Fiziki Değerlendirme (Boy-kilo ölçümü) Tablo-1

c. Kişilik Değerlendirme Testi

ç. Fiziki Yeterlilik Testi Tablo(2-3)

(1) 400m koşu

(2) Mekik

(3) Şınav

İkinci Gün (09 Eylül 2021):

a. Mülakat

b. Hastanelere sevk evrakının adaylara teslim edilmesi.

Seçim aşamalarından başarılı olarak "Diğer Fakültelerde Askeri Öğrenci Olur" raporu alan adaylardan kesin kayıt aşamasında nüfus cüzdanı ve fotokopisi, vukuatlı nüfus kayıt örneği, diploma veya geçici mezuniyet belgesi, 2021-YKS Yerleştirme Sonuçları belgesi ile Yüklenme ve Kefalet Senedi ayrıca istenecektir.

SONUÇ VE TABLOLAR BURADA