Milli Savunma bakanlığı az önce son dakika duyurusu yayımladı. Yayımlanan duyuruya göre Deniz Kuvvetleri Komutanlığo Sözleşmeli er temini ve Türk Sılahlı Kuvvetleri Hukuk sınıfı subay temini yapılacak. Kovid 19 nedeni ile daha önce ertelenmiş kayıt işlemleri yeniden aktif edildi. İşte Milli Savunma Bakanlığı Personel temin adresi üzerindeki 02 Haziran 2020 tarihli gelen duyurular.

SÖZLEŞMELİ ER TEMİNİ DUYURUSU:

MSB Personel Temin adresinde yaptığı duyuruda Sözleşmeli Er temini Kesin Kayıt ve EĞitim İlanı duyurusu yaptı.

1.    Deniz Kuvvetleri Komutanlığına Sözleşmeli Er temini seçim aşamaları 03 Ocak 2020 tarihinde tamamlanmış, 16 Mart 2020 tarihinde İzmir Deniz Er Eğitim Merkezi K.lığında başlayacağı ilan edilen kesin kayıt işlemleri ve eğitimlerin daha sonra ileri bir tarihe ertelendiği (Kovid-19 nedeniyle) duyurulmuştur.

2.     Tekrar yapılan planlamaya göre Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Sözleşmeli Er adaylarının eğitimleri iki grup halinde yapılacaktır. Bu kapsamda kesin kayıt işlemleri İzmir Deniz Er Eğitim Merkezi K.lığında; birinci gruptaki adaylar için 18-19 Haziran 2020, ikinci gruptaki adaylar için 20-21 Ağustos 2020 tarihlerinde yapılacaktır. Kayıt işlemleri yukarıda belirtilen tarihlerde 08.30-16.30 saatleri arasında yapılacak, adaya ilan edilen gruba ait tarihlerde kayıt yaptırmayan adayların kayıt hakkı iptal edilecektir.

3.     Kayıt ve ön sözleşme işlemleri tamamlanan adaylar doğrudan ?Temel Askerlik ve Nosyon Kazandırma Eğitimi?ne alınacaktır. Eğitim tarihleri; birinci grup için 22 Haziran-07 Ağustos 2020, ikinci grup için 24 Ağustos-09 Ekim 2020 olacaktır.

4.     Kesin kayıt tarihlerinde silah altında bulunan adaylar birliklerinden erken terhis işlemine tabi tutularak hizmet durum çizelgesi ile birlikte kayıta gönderilecektir.

5.     Güvenlik Soruşturması devam eden adaylardan haklarında "Olumsuz" karar verilenlerin ilişikleri kesilecektir.

6.     Kesin kayıt için istenen belgeler;

  • Nüfus cüzdanı aslı ve 4 adet fotokopisi,
  • 6 adet vesikalık fotoğraf,
  • İkametgah ilmühaberi (e-devlet sisteminden alınmış olabilir),
  • Adli Sicil Raporu (e-devlet sisteminden alınmış olabilir),
  • Terhis Belgesi(askerliğini tamamlamış olanlar) veya hizmet durum belgesi (askerliğini yapıyor olanlar)
  • Mezuniyet Belgesi (en son mezun olunan okul,e-devlet sisteminden alınmış olabilir),

  Kayıt işlemleri için istenen yukarıdaki belgeler mavi plastik telli dosya içerisinde ve yukarıda belirtilen sıraya göre hazırlanarak getirilecektir. (Belgeler delinmeyecek her biri şeffaf dosyalara konularak mavi plastik telli dosyaya yerleştirilecektir).

7.    Adayların aşağıdaki listedeki malzemeleri getirmeleri gerekmektedir.

  • Pijama takımı
  • Spor çantası, eşofman (koyu renk) takımı, şort (koyu renk), spor ayakkabısı, spor tişörtü, spor çorabı (açık renk)
  • İç çamaşırı, çorap (siyah), havlu (banyo, ayak, yüz), terlik
  • Traş malzemesi (traş bıçağı(banyo dahil), traş köpüğü/kremi, (elektrikli malzemeler ve ustura hariç), şampuan/sabun, diş fırçası/diş macunu
  • Not defteri, kalem
  • Alışveriş ihtiyaçları maksadıyla düşük limitli kredi kartı/banka kartı
  • Cep telefonu getirilecekse (askercell hatlı, kamerasız, kayıt özelliği olmayan)
  • Bir önceki işyerinden (varsa) SGK ayrılışlarının yaptırılması

Kayıt Merkezi : İzmir Deniz Er Eğitim Merkezi Komutanlığı Poligon-Karabağlar/ İZMİR

GRUBUNUZU VE KAYIR TARİHLERİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

SUBAY TEMİNİ DUYURUSU:

1. Kuvvet Komutanlıklarına İç ve Dış Kaynaktan Hukuk Sınıfı Subay Temini mülakat aşamaları 8 - 18 Haziran 2020 tarihleri arasında MSB Personel Temin Dairesi Başkanlığı Cebeci / ANKARA adresinde icra edilecektir.

2. Adaylar sorgulama sayfasında belirtilen tarih ve saatte MSB Personel Temin Dairesi Başkanlığında hazır bulunacaklardır.

3. Adayların, Koronavirüse karşı tedbirler kapsamında sınavın icra edileceği yerin nizamiyesinden itibaren yapılan uyarılara uyarak belirli bir disiplin içinde hareket etmeleri, sosyal mesafeyi korumaları ve maskelerini usulüne uygun şekilde takmaları önem arz etmektedir.

4. Bu duyuru tebliğ niteliğinde olup adaylara ayrıca posta veya telefon ile tebligat yapılmayacaktır.

5. Dış kaynaktan başvuru yapan adayların mülakata gelirken Güvenlik Soruşturması Formunu doldurarak (1 Nüsha ) getirmesi gerekmektedir. Forma ulaşmak için tıklayınız.

6. Mülakat tarihinizi görmek için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim