Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2018 yılı sözleşmeli er, uzman onbaşı, uzman çavuş alımları için başvuru kılavuzu adaylara duyuruldu. KKK en az lise askeri personel alımları 22 Şubat 2018 tarihi itibari ile başladı. Devlet Personel başkanlığının personel alım ilanında başvuru şartları ile başvuruların nasıl yapılacağı belirtildi. 

UZMAN ERBAŞ ALIMLARI;

Milli Savunma Bakanlığı yayımlanan başvuru kılavuzuna göre uzman erbaş alımlarında başvuru yapabilmek için ilköğretim mezunu olmak yeterli olacak. Adayların yaş şartında ise 1 Ocak 1991 tarihinde ya da bu tarihten sonraki tarihlerde dünyaya gelmiş olmaları istenilmektedir. Ayrıca askerlik hizmeti devam eden adaylar içinde başvurular yapılabilecek. Daha önce askerlik yapanlarda askerlik hizmetinin tamamlanmasının üzerinden en fazla 5 yıl geçmemiş olmaları yani 22 Şubat 2013 tarihinde ya da sonrasında terhis olmaları gerekiyor. Diğer başvuru şartları ve detayları için başvuru kılavuzun incelebilirsiniz.

SÖZLEŞMELİ ER ALIMLARI;

Kara Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli er alımlarında ise eğitim düzeyinde en az ilköğretim mezunu olmak gerekiyor. Yaş şartında ise en fazla 25 istenilmekte. 1 Ocak 1993 tarihi ile 31 Aralık 1998 tarihi arasında dünyaya gelmiş olmaları, daha önce askerlik ile ilişiği kesilmemiş olmaları fiziki şartları taşımaları gerekmekte. Askerlik hizmetine başlamayan adaylar da başvuru yapabilecek.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

2018 Yılı uzman erbaş, sözleşmeli er , uzman onbaşı alımları için başvuru kılavuzları yayımlandı başvurular online olarak milli savunma resmi internet sitesi üzeriden yapılabilecek. 

KKK Sözleşmeli Er başvuru kılavuzu için tıklayın

KKK Uzman Erbaş başvuru kılavuzu için tıklayın

Editör: TE Bilisim