Milli Savunma Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yayımlamış olduğu ilana göre bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyonlarda ve farklı ilanlar ile duyurular yaptı. Yapılmış olan duyurulara göre, Milli Savunma Bakanlığı 13 bin sözleşmeli er ve 10 memur alımı yapacak. Her iki ilan için de adaylardan farklı şartlar aranıyor ve işin olsa ekibi olarak ilgili detayları sizlerle paylaşıyoruz.

MSB SÖZLEŞMELİ ER ALIMI:

Milli Savunma Bakanlığı 13 bin kişilik boşluk ile sözleşmeli er alımı yapacağını ilan etmişti. Bu kapsamda adaylardan, En az ilköğretim mezunu veya buna denkliği olan yurtdışı okullardan mezun olmuş olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamamış olanlardan 25 yaşını bitirmemiş olmak, Askerlik hizmetine başlamamış veya tamamlamamış olanlar için 20 ile 25 yaşını bitirmemiş olmak, Askeri okullardan ve TSK dan ne sebeple olursa olsun çıkartılmamış olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, TSK'da daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve er olarak istihdam edilmemiş olmak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek bir durum olmamak gibi nitelikler aranmaktadır.

MSB MEMUR ALIMI:

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, Genelkurmay Başkanlığı memur alımı gerçekleştirecek. Buna göre TSK ya bağlı olan genelkurmay Başkanlığı farklı uzman alanlarından olmak üzere 51 kişilik boşluk ile memur alımı gerçekleştirecek.

Adaylardan ise bu yönde, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlara göre, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, 30 yaşını doldurmamış olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren lisans programlarından mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

Milli Savunma bakanlığı Memur Alımı ve Sözleşmeli Er alımı için başvurular başladı. Buna göre Genelkurmay Başkanlığı 51 Memur alımı için başvurular en geç 29 Mart 2019 tarihine kadar ve Milli Savunma bakanlığı kara Kuvvetleri Komutanlığı 13 Bin Sözleşmeli Er alımı için en geç Nisan ayına kadar başvuruların gerçekleştirilmesi gereklidir. İlanlar hakkında detaylı bilgi alabilmek için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Milli Savunma bakanlığı KKK 13 Bin Sözleşmeli Er Alım

Genelkurmay Başkanlığı 51 Memur Alımı