Milli Savunma Bakanlığı işçi ve personel alımı hakkında duyuru yayımlandı. MSB Personel Temin adresi üzerinde yayımlanmış olan duyuruya göre Askeri personel alımı ve İşçi alımı hakkında duyurular geldi. Geçtiğimiz günlerde de yayımlanan İşçi ve Askeri personel alımı 1670 adayı ilgilendirmekteydi. Ancak gelen yeni bir duyuru ile sınav ve sonuç duyuruları geldi.

İşin Olsa ekibi olarak sizlere MSB İşçi Alımı ve MSB Astsubay Alımı hakkında detayları paylaşacağız.

Türk Silahlı Kuvvetleri Muvazzaf Astsubay Adayı Duyurusu:

Türk Silahlı Kuvvetlerine Dış Kaynaktan Muvazzaf Astsubay Temini seçim aşamaları 15 Ocak-10 Şubat 2023 tarihleri arasında tamamlanmıştır. Ülkemizde meydana gelen deprem sebebi ile 10 ilimizi etkileyen deprem felaketi nedeniyle, özellikle deprem bölgesi ve çevresinde ikamet eden veya deprem felaketi nedeniyle ulaşımda yaşanan aksaklıklar sonucunda 06-10 Şubat 2023 tarihlerinde seçim aşamalarına gelemeyen adayların mağdur olmamaları için yeni bir seçim aşaması tarihi planlamasına ihtiyaç duyulmuştur. Söz konusu tarihler içerisinde sınavlara katılamayan adaylar için ek tarih oluşturulmuş olup 13-14 Mart 2023 tarihlerinde ek seçim aşaması faaliyeti yapılacaktır.

Ek sınav tarihinizi görmek için tıklayınız.

MSB 55 Engelli ve TMY İşçi Alımı Sonuç Duyurusu:

Milli Savunma Bakanlığı Engelli ve TMY kapsamında alınan İşçi adayları için sonuçlar açıklandı. Bu kapsamda 9 Şubat 2023 tarihi ile yapılan Kura çekimi sonucunda adaylara sonuçlar duyuruldu. Bu kapsamda 220 aday belirlenerek sınava davet edilmiştir. Adaylar sonuçlarını online sorgulayabilirler.

Kura sonucunuza, belge kontrollerinin yapılacağı tarih ve yer bilgisine ulaşmak için tıklayınız.

TSK Astsubay Alımı Sağlık Raporu Duyurusu:

06 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesi olan ve 10 ilimizi etkileyen deprem felaketi nedeniyle sağlık raporu sürecini belirtilen tarihlerde başlatamayan tüm adaylar için hastanelere başvuru süresi sevk tarihinden itibaren 1 aya (30 gün) uzatılmış olup herhangi bir sebeple sevk edildiği hastanede sağlık raporu işlemini başlatamayan adaylar bulundukları İl sağlık Müdürlüklerine başvuruda bulunarak Sağlık Raporu Vermeye Yetkili başka bir hastaneye sevk edilmelerini talep edebileceklerdir.

Editör: TE Bilisim