Milli Savunma Bakanı açıktan atama olmayacağını açıklamıştı. Uzman erbaş alımı için yeni bir açıklama daha geldi!

Milli Savunma Bakanlığı'na askeri personel alımı ilanlardan bir tane uzman erbaş alımı kadrosunda olmaktadır. Yeni açıklamalar geldi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yaptı açıklamada sınır bölgesinde yaşanan gelişmelere bağlı olarak dış gündem ile ilgili bazı değerlendirmeler yaptı. Açıklamada; halkımızın güvenliğini ve hudutlarımızın güvenliğini sağlayacağız. Kimsenin toprağında ve Denizi'nde gözümüz yok, fakat farklı yerlerden bize karşı saldırı asla müsaade etmeyeceğiz. Bu tarz girişimlere de göz yummayazacağız dedi. Navtex kararı ile ilgili açıklamasında ise; Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın atış eğitim ile ilgili güvenlik açısından alınan bir karar olduğunu ifade etti.

ASKERİ PERSONEL UZMAN ERBAŞ SINIFI;

Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde görev yapan askeri personellerden 15 Temmuz tarihinden biridir 93 bin 327 daha personel alındığını ve bunların uzman ve sözleşmeli personel kadrosundaki adayların % 70'inin kapsadığını ifade etti. 65 binden fazla uzman erbaş ve er alımı yapıldığını aktardı.

ASAL SUBAY ASTSUBAY ALIMI;

Milli Savunma Bakanlığı ASAL, en az 5 bin 600 TL maaş ile görevlendirilmek üzere Subay ve Astsubay alımı yapılacak. Asal Başkanlığı'ndan yapılan duyuruya göre 2020 yılı Kasım sınıflandırmasının yedek subay, yedek astsubay aday adayı ile erbaş er statüsündeki adayların 31 Ağustos 2020 tarihine kadar yoklamasını yaptırmaları ve daha önce cep tercihini yaptırıp kabul edip erteleme, dövizli askerlik, bedeli askerlik kapsamından çıkartılanlar alımı yapılacağı ifade edilmiştir ve 31 Ağustos tarihine kadar askerlik hizmeti yoklama cep tarihi e-devlet üzerinden ya da en yakın askerlik şubesine gidilmesi şartıyla başvuru yapılabilecek.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim