Binlerce öğrencinin gözü kulağı Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılacak olan askeri öğrenci alımı için başvuruların ne zaman yapılacağında yer alıyordu. Konu ile ilgili açıklama ise Milli Savunma Bakanlığı’nın resmi Twitter hesabı üzerinden geldi. İşte Bakanlık tarafından yapılacak olan öğrenci alımına ilişkin o açıklama ve detaylar.

Başvurular 1 Haziran’da

MSB’nin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Tercih İşlemleri 01-26 Haziran 2020 tarihleri arasında https://personeltemin.msb.gov.tr/ internet adresi üzerinden yapılacaktır.#MSB #TSK” ifadelerine yer verildi. Buna göre Milli Savunma Üniversitesi askeri öğrenci aday tercih işlemlerinin, 1-26 Haziran tarihlerinde açıklanan internet sitesi üzerinden gerçekleştirileceğini duyurdu.

MSB Alımı için Başvuru Şartları

MSÜ kapsamında askeri öğrenci olmak isteyenlerin açıklanacak olan kılavuzda yer alan başvuru şartlarını sağlaması gerekmektedir. Buna göre genel olarak:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Harp Okullarına (HO) kadın ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına (Asb. MYO) sadece erkek öğrenci olarak başvurmak, gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 yaşında olmak, Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 yaşında olmak, lise ve dengi okullarda öğrenciliği devam edenler için 2020 yılında Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarının kesin kayıt işlemlerinin son tarihine kadar mezun olmak veya dönemine bakılmaksızın 2018 ve 2019 yılında mezun olmak, ÖSYM tarafından yapılan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına (2020-MSÜ) katılmış ve bu sınavdan Milli Savunma Bakanlığınca belirlenecek olan çağrı taban puanı almış olmak, ÖSYM Başkanlığınca yapılacak 2020-YKS Temel Yeterlilik Testi (TYT)’ne katılmış ve MSÜ’nün teklifi doğrultusunda Milli Savunma Bakanlığınca belirlenecek 2020-YKS TYT taban puanı almış olmak,

Suç işlememiş olmak, askeri okuldan çıkarılmamış olmak, nişanlı, evli, dul, hamile ya da nikahsız yaşamamak, Erkek Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı 165 cm; Kadın Askeri Öğrenci adayları içinasgari boy sınırı 160 cm sınırını aşmak.

İlgili kılavuz tercihlerin yapılacağı günden önce yayınlanacak olup ÖSYM resmi internet sitesinde yer alacaktır.